Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πονίτκα για Ράντονιτς: «Έχει μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα»

Πονίτκα για Ράντονιτς: «Έχει μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα»

ponitka e1666792224681

Ο Πονίτκα σε δηλώσεις του αποθέωσε τον Ντέγιαν Ράντονιτς!

Ο Ματέους Πονίτκα στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον προπονητή του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά και για την συμφωνία του με τους πράσινους έπειτα από το Eurobasket.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος παίκτης:

Για τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό μετά το Eurobasket: «Είχαμε την ευκαιρία να πάμε στα ημιτελικά και τερματίσαμε στους 4 πρώτους του Eurobasket. Μετά από αυτό, ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και συμφωνήσαμε. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, βρήκαμε γρήγορα μια λύση για το πώς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και εδώ είμαι ως παίκτης του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό»

Για την Euroleague: «Στην Euroleague δεν είναι μόνο ένας παίκτης που πρέπει να συνεισφέρει στην επιτυχία της ομάδας και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Euroleague αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο για μένα αλλά για όλη την ομάδα και ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίξουμε μαζί, να στηριχτούμε ο ένας στον άλλον για να κερδίσουμε ως ομάδα. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού που μπορώ».

Για το αν βλέπει ως ηγέτη τον εαυτό του: «Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως ηγέτη και είμαι ένας από τους δώδεκα παίκτες που θα παλέψουν για τον Παναθηναϊκό στο παρκέ και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Πιστεύω ότι η δύναμή μας είναι στην ομαδική μας δουλειά και στο να μην έχουμε πέντε μόνο παίκτες στο παρκέ ταυτόχρονα αλλά πέντε στο πάγκο. Όταν καταλάβουμε ότι ως ομάδα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, τότε θα φανεί ότι η ομάδα θα είναι πάνω από όλα. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, θα βελτιώνουμε το παιχνίδι μας κάθε μέρα και θα κερδίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και θα κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Για τον Ντέγιαν Ράντονιτς: «Ο προπονητής Ράντονιτς έχει μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα και έχει υπάρξει προπονητής με πολλές ομάδες. Φυσικά, για μένα προσωπικά είναι ένα άλλο κεφάλαιο της επαγγελματικής μου καριέρας. Ξέρω λίγα πράγματα από το μπάσκετ, αλλά φυσικά οι γνώσεις του είναι πολύ μεγαλύτερες και θα προσπαθήσω να μάθω από αυτόν και να κάνω ό,τι θέλει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα από κάθε άποψη. Όχι μόνο σκοράρισμα, ριμπάουντ και άμυνα, αλλά ό,τι χρειάζεται από εμένα κατά τη διάρκεια των αγώνων και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σίγουρα θέλω να βοηθήσω και όλοι θέλουν να βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Για την πορεία της Πολωνίας στo Eurobasket: «Νομίζω ότι όλοι ήταν λίγο έκπληκτοι με το πώς τα πήγε η Πολωνία στο Εurobasket γιατί ήταν ιστορική επιτυχία για εμάς. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε αυτό, αλλά έχουμε νεαρούς παίκτες που θα βελτιώνουν και θα αναπτύσσουν τις ικανότητές τους κάθε χρόνο. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια μπορούμε να το ξανακάνουμε.

Το Eurobasket ήταν εκπληκτικό και μια καταπληκτική στιγμή για εμάς. Περάσαμε υπέροχα και μια απίστευτη εμπειρία. Δεν μπορώ καν να περιγράψω με λόγια τι νιώσαμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά και μετά. Είμαστε περήφανοι για όσα κάναμε και η χώρα είναι περήφανη για όσα κάναμε στο Eurobasket.

Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η ομαδική δουλειά, η καλή ατμόσφαιρα και ότι ξέραμε τι θα κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και όλοι ανέβαιναν και έδωσαν κάτι παραπάνω για την ομάδα. Ως ομάδα ήμασταν συλλογικοί, περνούσαμε χρόνο ο ένας με τον άλλον, κάνοντας παρέα και παίζοντας μπάσκετ και πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μας συνέβη και όλοι είχαν ένα μικρό μερίδιο στην επιτυχία. Παίκτες, προπονητές και επιτελείο, πρόεδρος, χορηγοί, απολύτως όλοι είχαν μερίδιο στην επιτυχία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…