Κεντρική Basket League Περιστέρι – ΑΕΚ 80-84

Περιστέρι – ΑΕΚ 80-84

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στο Περιστέρι

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια της συναρπαστικής αναμέτρησης στο Περιστέρι.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα κόντρα στο Περιστέρι. Μετά τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά «έχτισε» σιγά σιγά μια μικρή διαφορά 9 πόντων (11-20). Ωστόσο, μετά την διακοπή του αγώνα και την επανέναρξη του αγώνα το Περιστέρι ροκάνισε την διαφορά μέχρι και τον 1 πόντο (23-24). Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε και πάλι τις απαντήσεις όμως και συνέχισε να διατηρεί τα ηνία του αγώνα με μικρές διαφορές ασφαλείας.

Στα μέσα του δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (26-36), με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να απαντάει με δικό της σερί 11-2 και να πλησιάζει ξανά στον πόντο (37-38) την ΑΕΚ. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 37-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των δυτικών προαστίων ξεκίνησε πιο δυνατά και απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (64-58). Σε αυτό το διάστημα το Περιστέρι έτρεξε ένα επί μέρους 27-18. Το 5ο φάουλ του πολύ καλού μέχρι εκείνο το σημείο Ντέβιν Ντέιβις, δυσκόλεψε το έργο του Περιστερίου στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το μαρκάρισμα του Ακίλ Μίτσελ παρέμεινε ένας άλυτος γρίφος για το Περιστέρι, με τον σέντερ της ΑΕΚ να την κρατάει στο παιχνίδι, μέχρι το σημείο που αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Στην συνέχεια ανέλαβαν οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ για ένα σερί 8-0, με το οποίο πήρε ανέκτησε το προβάδισμα (68-71). Τα τελευταία 5 λεπτά ήταν συγκλονιστικά με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η ΑΕΚ ήταν η πιο ψύχραιμη ομάδα, με καλύτερες επιλογές στο τέλος και πήρε σπουδαία νίκη με 84-80.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-40, 64-58, 80-84.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…