Κεντρική Basket League Πέρασαν οι 7 ξένοι από τη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, το «μπαλάκι» στην ΕΟΚ

Πέρασαν οι 7 ξένοι από τη Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, το «μπαλάκι» στην ΕΟΚ

joel bolomboy olympiakos

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε κι επίσημα την πρόταση των ομάδων για τους 7 ξένους στο πρωτάθλημα της Basket League. Τα μέλη πέρασαν την αλλαγή για τους ξένους στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον μένει η έγκριση της ΕΟΚ και στη συνέχεια του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ είχε υπερψηφιστεί η πρόταση για τους 7 ξένους (9-3 οι ψήφοι), η οποία θα εφαρμοστεί από το φετινό πρωτάθλημα. Σήμερα (03/10), υπήρξε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να εγκριθεί η συγκεκριμένη αλλαγή.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη το «μπαλάκι» πηγαίνει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Εφόσον περάσει το μέτρο οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα από το φετινό πρωτάθλημα να χρησιμοποιούν εφτά ξένους καλαθοσφαιριστές.

Πλέον, κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει στο πρωτάθλημα 7 ξένους παίκτες, εκ των οποίων οι έξι θα μπορούν να βρίσκονται στη δωδεκάδα κάθε ματς. Οι ομάδες θα μπορούν σε κάθε αγώνα να χρησιμοποιούν έξι εκ των επτά ξένων παικτών δίχως να χρειάζεται να δηλώνουν αλλαγή ξένου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Το συγκεκριμένο μέτρο επηρεάζει άμεσα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους εφτά ξένους, με τον Ταρίκ Μπλακ να μην έχει δηλωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι από την πλευρά τους έχουν και αυτοί εφτά ξένους παίκτες, με τον Νέιτ Ουόλτερς να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…