Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μονακό 80-83 (vid)

Παναθηναϊκός – Μονακό 80-83 (vid)

Η Μονακό νίκησε τον Παναθηναϊκό

Ένας… Ουίλιαμς δεν φέρνει την άνοιξη, κόντρα στη Μονακό.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς με τη Μονακό η συμμετοχή του Ουίλιαμς τελούσε υπό αμφισβήτηση. Φανταστείτε να ήταν… καλά. Ο Αμερικανός ομόρφυνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, κάνοντας απίστευτα πράγματα, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να φτάσουν οι «πράσινοι» στη νίκη. Η Μονακό, με ηγέτη τον Τζέιμς, αλλά και πολλές επιθετικές λύσεις, έφτασε στο 80-83, ίσως πιο δύσκολα απ’ ότι φάνηκε στην αρχή.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό. Προηγήθηκε με 9-6, κυρίως γιατί η Μονακό αδιαφορούσε για το πίσω μέρος του γηπέδου κι αρχικά με τον Μπράουν να μαζεύει το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο και στη συνέχεια με λύσεις από παντού, έτρεξε ένα απίστευτο σερί 1-21, για να υπάρξουν και… συνθήματα απογοήτευσης από την εξέδρα. Από το 9-6 οι «πράσινοι» είχαν 4/8 βολές και μόλις 3/13 σουτ συνολικά στο πρώτο μέρος, που έληξε με 13-29.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση έτρεξε σερί 6-0, έδειξε ότι έχει διάθεση να ξαναμπεί στο ματς και με τον Γκριγκόνις κατέβασε τη διαφορά στους 10 (21-31). Κάπου εκεί κινήθηκε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, για να κάνει το καλύτερο δυνατό φινάλε η ομάδα του Ράντονιτς με τον Ουίλιαμς να πετυχαίνει τέσσερις σερί πόντους, γράφοντας το 34-40 και στέλνοντας μήνυμα για το δεύτερο ημίχρονο.

Ανατροπή με Μονακό και ραψωδία Ουίλιαμς

Ο Αμερικανός πέτυχε όλους τους πόντους μέχρι να φέρει το ματς στα ίσα (50-50). Ήταν η στιγμή για να μιλήσει ο Τζέιμς, που με έξι πόντους έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Μονακό. Το ματς είχε αλλάξει ρότα κι ο Παναθηναϊκός, με τον Μποχωρίδη να μπαίνει στην εξίσωση πέρασε μπροστά με 59-58.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τους Γάλλους να έχουν το πάνω χέρι, αλλά το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο, να εναλλάσσονται οι δύο ομάδες στο προβάδισμα, αλλά τη Μονακό να έχει περισσότερους παίκτες στην εξίσωση, να είναι καλύτερη σε μικρές στιγμές και λεπτομέρειες κι εντέλει να φτάνει στη νίκη, αφού προηγήθηκε με 74-80.

Στα 7.7’’ ο Λι με τρίποντο μείωσε σε 77-80, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ακόμα πιο πολύ με τον ίδιο τρόπο (80-82), αλλά η τελευταία βολή του Τζέιμς έγραψε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 34-40, 59-60, 80-83.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …