Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Περιστέρι 101-79

Ολυμπιακός – Περιστέρι 101-79

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Περιστερίου με εξαιρετικό Σλούκα

Ένα πολύ κλειστό ματς, ιδίως στην πρώτη περίοδο, εκεί όπου το Περιστέρι συνέχισε από κει που είχε σταματήσει στην πρεμιέρα της Basket League. Όπως ακριβώς με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με τον Ολυμπιακό. Απ’ την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν χωρίς ενέργεια στα πρώτα 5 λεπτά, με τον Κάνααν εκτός κλίματος. Από το 6′ και μετά ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και πέρασε μπροστά στο σκορ (18-15), δείχνοντας ότι είναι το «αφεντικό» στο ΣΕΦ.

Στα μισά του πρώτου μέρους το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή. Το Περιστέρι έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, χάνοντας παράλληλα κι εύκολα καλάθια κάτω απ’ τη στεφάνι και σουτ από τα 6,75. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 15 πόντους διαφορά (38-23), καθώς ο Ολυμπιακός (και δη στην έδρα του) τιμωρεί κάθε λάθος του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός στους ρυθμούς του αρχηγού του

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έλεγξε πλήρως τον αγώνα, με το Περιστέρι να μην μπορεί να αντιδράσει, αλλά και να μην παρατά το παιχνίδι, χαρίζοντας θέαμα και συνάμα ενδιαφέρον. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν διαφορά 20 πόντων και κάπου εκεί ο αγώνας είχε πλέον κριθεί κι όλα τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που ο Κώστας Σλούκας (23 πόντοι, 12 ασίστ και 4 ριμπάουντ), είχε… τρελά κέφια. Ήταν σαφέστατα ο MVP της αναμέτρησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πήγε πίσω  ο Σάσα Βεζένκοβ (20 πόντοι), ενώ κι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδωσε συνέχεια στο σερί των καλών εμφανίσεων.

Για το Περιστέρι, που παρά τη διαφορά του σκορ πάλεψε, καλύτερος ήταν ο Φρανσίσκο με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 50-37, 74-56, 101-79.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…