Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ξεπέρασε σε νίκες τον Γιαννάκη

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ξεπέρασε σε νίκες τον Γιαννάκη

bartzokas fener olympiacos apovoli 1

Μία θέση στη λίστα των προπονητών με τις περισσότερες νίκες «σκαρφάλωσε» ο Γιώργος Μπαρτζώκας μέσα από τον αγώνα του Ολυμπιακού με το Λαύριο Megabolt για την 4η αγωνιστική της Basket League. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έφτασε τις 184 νίκες και έγινε ο 13ος της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Το έκανε πάντως έχοντας επτά περισσότερα παιχνίδια από τον «Δράκο», 282 έναντι 275.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μπροστά του και άλλες «προσπεράσεις» και μάλιστα σχετικά σύντομα, με πρώτη αυτή στον Λευτέρη Σούμποτιτς που έχει 185 νίκες ενώ βάζει πλώρη για τις 200, αριθμό στον οποίο έφτασαν συνολικά 10 προπονητές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ο κορυφαίος του στο αποψινό παιχνίδι και βάσει των αριθμών έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τα ερυθρόλευκα αφού είχε 29 στο ranking και ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν το 21 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin για την κανονική περίοδο της περσινής σεζόν.

Το σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος αναδεικνύει μάλιστα τη σημερινή ως τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση του διεθνή γκαρντ στην Basket League. Είχε 33 ranking ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt στο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου 2019-20 με τον Πανιώνιο.

Ο Λούντζης μάλιστα με τους 21 πόντους του ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Είχε σημειώσει την ίδια επίδοση στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2021 με τον Προμηθέα (Περιστέρι-Προμηθέας).

Έφτασε στους 21 χωρίς να κάνει λάθος και αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της σχετικής λίστας, αφού το ρεκόρ έχει από τη 2η αγωνιστική ο Τζο Γιανγκ του Προμηθέα που είχε 34 πόντους και κανένα λάθος, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ταρίκ Μπλακ (21π, 0λ.).

Ο διεθνής γκαρντ με το 75% με το οποίο εκτέλεσε από το τρίποντο (6/8) σημείωσε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών που δεν είχαν στατιστικό λάθος αφού πριν το παιχνίδι το ρεκόρ μοιράζονταν με 60% ο Πέτρος Γερομιχαλός από την 1η και ο Τζο Γιανγκ από τη 2η αγωνιστική έχοντας αμφότεροι 3/5.

Με τα έξι τρίποντα του, ο Λούντζης σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου στη φετινή Basket League και ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η 18η φορά που ένας παίκτης του Ολυμπιακού είχε +6 τρίποντα σε ματς του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …