Κεντρική Γυναίκες Ολυμπιακός: Κρας τεστ στο ΣΕΦ με την Πολκοβίτσε της Σπανού

Ολυμπιακός: Κρας τεστ στο ΣΕΦ με την Πολκοβίτσε της Σπανού

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πολκοβίτσε

Η Πολκοβίτσε της Άρτεμις Σπανού είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Δεύτερη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα γυναικών την Τετάρτη (02/11, 18.00) και ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει ότι η εξαιρετική εμφάνιση με την Μπουρζ θα έχει συνέχεια, αυτή τη φορά στον Πειραιά στο κεντρικό γήπεδο του ΣΕΦ.

Ελπίδα ότι φέτος οι ερυθρόλευκες θα έχουν την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, στην πολύ δύσκολη αποστολή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση των γυναικών.

Πολκοβίτσε

Αντίπαλος η Πολωνική Πολκοβίτσε, όπου η διεθνής Ελληνίδα Άρτεμις Σπανού αποτελεί βασικό στέλεχος στη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν της στην ομάδα.

Πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ και έχασε στην παράταση από τη Βαλένθια την πρόκριση της στα ημιτελικά του Eurocup women.

Πολκοβίτσε

Η Πολκοβίτσε παρότι δεν ξεκίνησε καλά στην Πολωνία, αφού έχασε από την Γκτίνια το SUPERCUP και προχθές στο πρωτάθλημα από την Γκορζόφ 72-69, στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας έκανε… σκόνη τη ζάμπλουτη Φενερμπαχτσέ.

Το τελικό σκορ 73-49, προκάλεσε έκπληξη στην Ευρώπη παρά το γεγονός πως η ομάδα της Μάλκοβιτς δεν είχε τα δύο αστέρια της, Στιούαρτ και Μέσεμαν.

Πολκοβίτσε

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας έκανε μια σημαντική αλλαγή, καθώς η περσινή ηγέτης της ομάδας σε όλες αυτές τις επιτυχίες Έρικα Γουίλερ, αντικαταστάθηκε από πόιντ γκαρντ επίσης από τον μαγικό κόσμο του WNBA.

H εικονιζόμενη Υβον Τέρνερ συμπαίκτρια της Μέγκαν Γκούσταφσον στις Φοίνιξ Μέρκιουρι είναι η ουσιαστική αλλαγή, ενώ προστέθηκε στο ρόστερ η διεθνής Σλοβένα γκαρντ Ζάλα Φρίσκοβετς. Προπονητής ο Κάρολ Κοβαλιέφσκι, συνεχίζει καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες της ομάδας.

Πολκοβίτσε

Μεγάλο όπλο η ομοιογένεια, αφού συνεχίζουν από πέρυσι η Άρτεμις Σπανού, η αρχηγός Γκάιντα, η Σέρβα Σάσα Κάντο, η σέντερ Τελέγκα, η Γκέρτσεν και κυρίως η δυναμική σέντερ Στεφανί Μαβούνγκα, η οποία συνεχίζει στην ομάδα με Πολωνικό πλέον διαβατήριο και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Πολκοβίτσε ήταν στον ίδιο όμιλο του Eurocup με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός του Μάρτιν Ζίμπαρτς, με την εμπειρία και την αξία των Ελληνίδων διεθνών, τις καλές ξένες και κυρίως την Γκούσταφσον, η οποία γνωρίζει καλά την Πολκοβίτσε καθώς έπαιζε πέρυσι στην Πολωνία με την Γκτίνια και βρέθηκαν πολλές φορές αντίπαλοι.

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό.

Θα αποτελέσει σημαντικό βήμα να ξεκινήσει με νίκη στο γήπεδο του τους εντός έδρας αγώνες του στην Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…