Κεντρική Γυναίκες Οι «αιώνιοι» μοναδικοί εκπρόσωποι του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη

Οι «αιώνιοι» μοναδικοί εκπρόσωποι του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη

Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός στους ομίλους της Euroleague και ο Παναθηναϊκός σε αυτούς του Eurocup θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις φετινές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η FIBA κάνει τα επίσημα εγκαίνια της σεζόν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, με το Supercup ανάμεσα στις κατόχους των δύο τίτλων Σοπρόν και Μπούρζ στην έδρα της Γαλλικής ομάδας.

Επειδή παντού διάβασα τα ονόματα των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τί σημαίνουν αυτά, μιας και… δεν ασχολούνται πολλοί με το μπάσκετ γυναικών, έξω από τα δικά μας, ώστε να υπάρχει γνώση.

Μέχρι να αρχίσουν λοιπόν αγώνες στις 26 Οκτωβρίου και μπούμε στα σοβαρά… για όσους ενδιαφέρονται μικρή γνωριμία του τί θα βρουν μπροστά τους οι δύο Ελληνικές ομάδες.

Ευρώπη

Χθες έκανα αναφορά στην κάτοχο του Eurocup και πρωταθλήτρια Γαλλίας Μπουρζ η οποία ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς και μάλιστα στο γήπεδο της το Πράδο.

Ο Παναθηναϊκός φέτος με την εμπειρία της περσινής χρονιάς, βρίσκεται σε ένα όμιλο στα μέτρα του, παρότι η Ελένη Καπογιάννη θα έχει στη διάθεση της τις δύο από τις τρείς ξένες παίκτριες, όμως με ιδιαίτερα ενισχυμένο το ελληνικό κομμάτι.

Ευρώπη

Πρώτος αντίπαλος η Λιουμπλίν η μεγάλη έκπληξη της περσινής χρονιάς στην Πολωνία και την Ευρώπη καθώς έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε η Πολκοβίτσε της Σπανού με 3-0 και κυρίως στα προημιτελικά του Eurocup!

Ευρώπη

Η φετινή ομάδα όμως έχει αλλάξει και δεν είναι εξίσου δυνατή με πέρυσι, ένα δείγμα πήρα από τα δύο φιλικά που έδωσε προ ημερών στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό τα οποία έχασε καθαρά. Κορυφαίες κατά τη γνώμη μου δύο παίκτριες από την περσινή ομάδα η σέντερ Τζέσικα Μακ και η μικροσκοπική Σέρβα πλέι μέικερ, η διεθνής Αλεξάντρα Στανάσεφ.

Θα γίνουν αξιόλογα παιχνίδια καθώς σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός που στόχο έχει να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις οπότε να συνεχίσει, θα δώσει δεκατέσσερις αγώνες!

Ο Παναθηναϊκός από τη μεριά του θα δώσει έξι αγώνες και αν θέλει να συνεχίσει θα πρέπει να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Ευρώπη

Όσοι βρίσκονται στον χώρο του μπάσκετ γυναικών καλό θα είναι να παρακολουθήσουν αυτούς τούς αγώνες και είναι βέβαιο ότι μόνο κέρδος θα αποκομίσουν.

Καλή τύχη και στις δύο Ελληνικές ομάδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…