Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μπέικον: «Είμαι έτοιμος να βγω και να παίξω» (vid)

Μπέικον: «Είμαι έτοιμος να βγω και να παίξω» (vid)

Μπέικον

Δεν… βλέπει την ώρα ο Ντουέιν Μπέικον.

Στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ντουέιν Μπέικον. Ο παίκτης, από τον οποίο περιμένουν όλοι να αλλάξει την εικόνα του «τριφυλλιού», στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως θέλει να γίνει κομμάτι της κληρονομιάς αυτής της ομάδας.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπέικον

«Το είδα ως μια καλή ευκαιρία. Μιλούσα με τον Πάρις (σ.σ. τον Λι, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Μονακό) αρκετά, ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους που είχα από πέρυσι που ήρθα εδώ (σ.σ.: στην Ευρώπη) για πρώτη φορά. Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. Ξέρω κάπως την πόλη (Αθήνα), γιατί είχα ταξιδέψει τόσες πολλές φορές πέρυσι εδώ, τόσο για τους αγώνες της regular season, όσο και των playoffs. Αγαπώ την Αθήνα» δήλωσε ο Μπέικον και συμπλήρωσε:

scaled e1666713940889

«Νιώθω ότι πραγματικά μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, με τον τρόπο που παίζω. Μπορώ να βοηθήσω με το πώς σκοράρω, με το πώς παίζω άμυνα. Πραγματικά το πιστεύω. Νιώθω ότι αυτό είναι το καλύτερο μέρος, στο οποίο θα μπορούσα να είμαι στην καριέρα μου, αυτή τη στιγμή, μακριά από τις ΗΠΑ. Ήθελα να είμαι εδώ! Είμαι έτοιμος να βγω στο γήπεδο και να παίξω».

Η… πράσινη κληρονομιά κι ο Μπέικον

Ο Αμερικανός ήρθε διαβασμένος. «Υπάρχει μεγάλη κληρονομιά εδώ, είναι προφανές. Ο Μάικ (Τζέιμς) έχει παίξει εδώ, πολλοί σπουδαίοι παίκτες του παρελθόντος, πολλοί θρύλοι. Θέλω να είμαι κομμάτι αυτής της κληρονομιάς» υποστήριξε ο Μπέικον και συνέχισε, παρουσιάζοντας τον εαυτό του:

«Είμαι ευχάριστος τύπος. Θέλω να κερδίζω. Θέλω να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο. Πάντα χαμογελάω κι είμαι θετικός, είτε κερδίζω είτε χάνω. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έδειξα πέρυσι ήταν το winning attitude, που είχα. Έκανα ό,τι μπορούσα κάθε φορά για να κερδίσω. Το ίδιο επιδιώκω να κάνω και τώρα. Ο κόσμος το βλέπει αυτό, βλέπει τι μπορώ να κάνω. Είμαι έτοιμος να βγω στο γήπεδο και να δώσω ό,τι έχω».

Ο Μπέικον… αλλάζει το παιχνίδι

Σε μια ομάδα με πρόβλημα στο σκοράρισμα και χαμηλή παραγωγικότητα, ένας παίκτης όπως ο Μπέικον, μπορεί να αλλάξει την εικόνα. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να… αλλάζει και την εικόνα κάθε αγώνα. «Θέλω να είμαι ο game changer! Δεν ήρθα για να αποφύγω την πίεση. Ξέρω ποια είναι η κατάσταση και θέλω να την αλλάξω. Με κάποιο τρόπο θέλω να την αλλάξω.

Υπέγραψα για δύο χρόνια, θα προσπαθήσω να μείνω εδώ και να δώσω πράγματα, την καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Έχω πολύ μπάσκετ μέσα μου, για να δώσω. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…