Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια: Μπλοκάρει (;) τη συμμετοχή του Βιλντόζα στην Ευρωλίγκα

Μπασκόνια: Μπλοκάρει (;) τη συμμετοχή του Βιλντόζα στην Ευρωλίγκα

baskonia luca vildoza

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την απόκτηση του Λούκα Βιλντόζα, ωστόσο η χαρά… κράτησε για λίγη ώρα. Η Μπασκόνια με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει πως διατηρεί τα δικαιώματα του Λούκα Βιλτντόζα εκτός ΝΒΑ, κατά συνέπεια ο Ερυθρός Αστέρας και ο Αργεντινός θα έπρεπε να είχαν καταβάλει χρήματα στην ομάδα των Βάσκων. Αυτό δεν έγινε, άρα ζητά από την Ευρωλίγκα να μην του επιτρέψει τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η ανακοίνωση της Μπασκόνια

«Έπειτα από την ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα για τη συμφωνία με τον παίκτη Λούκα Βιλντόζα και δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης που δημιουργείται, το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπασκόνια θέλει να αναφέρει τα εξής:

1. Η Μπασκόνια διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη εκτός ΝΒΑ. Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ του ίδιου του παίκτη και της ομάδας μας στη συμφωνία για την αποχώρησή του για το ΝΒΑ και την ένταξή του στους Νιου Γιορκ Νικς τον Μάιο του 2021. Αυτό συνεπάγεται πως στην περίπτωση υπογραφής σε σύλλογο εκτός ΝΒΑ, είτε ο παίκτης είτε η νέα ομάδα του καλούνται να αποζημιώσουν οικονομικά την Μπασκόνια.

2. Στην περίπτωση της συμφωνίας του Λούκα Βιλντόζα με τον Ερυθρό Αστέρα, πραγματοποιήθηκε δίχως τη συγκατάθεση της Μπασκόνια, δίχως να ενημερωθούμε σχετικά και δίχως να πληρώσει τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τη χρηματική αποζημίωση. Όλα τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν μια πολύ σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας που έγινε ώστε ο Βιλντόζα να πάει στο ΝΒΑ. Η παραβίαση αυτή αποδίδεται στον παίκτη και τη νέα ομάδα του.

3. Σε αυτή την περίπτωση, η Μπασκόνια αντιλήφθηκε το συμβόλαιό του με τον Ερυθρό Αστέρα ζητώντας ρητά και αδιαμφισβήτητα τόσο από τον ίδιο τον παίκτη όσο και από τη νέα ομάδα του, τα δικαιώματά μας. Και ομοίως, αυτή η κατάσταση έχει μεταφερθεί στην EuroLeague, ζητώντας την εφαρμογή των κατάλληλων νομικών μέτρων και ειδικότερα την αναστολή της εγγραφής του παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα της διοργάνωσης!

4. Αν οι παραπάνω συμφωνίες δεν εκπληρωθούν εντός των απαιτούμενων προθεσμιών, η Μπασκόνια θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τόσο κατά του παίκτη όσο και κατά του Ερυθρού Αστέρα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι «αιωνίων»

Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός – Παναθηναικός. Οι υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακ…