Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: «Το γεγονός πως δεν θα έχει κόσμο είναι μεγάλο μείον για εμάς»

Μπαρτζώκας: «Το γεγονός πως δεν θα έχει κόσμο είναι μεγάλο μείον για εμάς»

giorgos mpartzokas 1

Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” στάθηκε στο πνεύμα της Ζαλγκίρις, αλλά και στην απουσία του κόσμου, αφού ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στην EuroLeague στο γήπεδο μας. Θα θέλαμε να έχει κόσμο το γήπεδο και το γεγονός πως δεν θα έχει είναι μεγάλο μείον για εμάς. Πρώτον, γιατί θα θέλαμε να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, μετά τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και δεύτερον γιατί χρειαζόμαστε την στήριξή του.

Είναι μια ομάδα που σου βάζει μεγάλα προβλήματα. Έχει κάνει μια μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα, παίρνοντας παίκτες από την Λιθουανία με ταλέντο που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, αλλά και καινούργιους ξένους. Είναι μια ομάδα μαχητών, που δεν τα παρατά σε καμία περίπτωση, κάτι που φάνηκε και με την Μακάμπι.

Βάζει μεγάλη πίεση στην μπάλα, κάνει παγίδα σε κάθε σκριν και παίζει με μεγάλη ένταση, ενώ πάει δυνατά στο επιθετικό ριμπάουντ. Χρειάζεται πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μας.

Σε καμία περίπτωση υποτίμηση του αντιπάλου. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση, γιατί η Ζαλγκίρις θα το εκμεταλλευτεί. Είναι μία ομάδα που θα βάλει δύσκολα σε πολλές ομάδες της Euroleague. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και σε καμία περίπτωση να μην την υποτιμήσουμε. Οι νίκες είναι σημαντικό πράγμα αλλά, ο τρόπος που παίζεις, εμπεριέχει κάποια δημιουργικότητα για τους προπονητές και είναι μια ικανοποίηση να λέγεται.

Βέβαια, πρέπει να ξέρουμε και το κίνητρο αυτών που το λένε. Μερικές φορές το λένε για να… κοιμίσουν, λίγο για να έχουν κάποιο άλλοθι σε περίπτωση ήττας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε γιατί συμβαίνει. Από την άλλη, όλοι λένε ότι είμαστε οι πιο έτοιμοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτό. Με την Μπαρτσελόνα που παίξαμε για παράδειγμα, είχαμε ίδιο αριθμό αλλαγών στα ρόστερ μας. Νομίζω κάναμε 5 προσθήκες όπως και αυτοί.

Το γεγονός ότι στην ομάδα μας οι προπονητές και ένας μεγάλος αριθμός παικτών είναι μαζί τρία χρόνια, είναι ζητούμενο και επιδιωκόμενο από κάθε ομάδα της EuroLeague. Να μην υπάρχουν πολλές αλλαγές, να υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτό το έχουν καταφέρει οι ιδιοκτήτες της ομάδας μας.

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε καλή ομάδα, σας το είχα πει και πριν από την Μπαρτσελόνα και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε πολλές και μεγάλες νίκες φέτος. Όμως η σταθερότητα και η συνέπεια στο τρόπο που παίζεις, η μη υποτίμηση του αντιπάλου, η σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι αυτή που θα μας καταξιώσει. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε συμπαγείς και συνεπείς κάθε φορά.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και η καθημερινότητα είναι αυτή που μετράει. Αν ανατρέξεις στο διαδίκτυο, το να πάμε στο Final Four ήταν κάτι που έκανε τον κόσμο χαρούμενο. Αυτό όμως έχει ξεχαστεί ήδη για εμάς.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά σου. Για την ώρα έχουμε την Ζάλγκιρις αύριο, έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας, είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε καλή ομάδα, μένει να γίνουμε καλύτεροι μέσα στην χρονιά, να δουλεύουμε καθημερινά και να βελτιωνόμαστε.

 Ο Παπανικολάου δεν προλαβαίνει να παίξει, για τους άλλους δύο που είχαν θέματα, είμαι αισιόδοξος πως θα αγωνιστούν. Κάθε ένας από αυτούς είναι διαφορετική περίπτωση. Υπάρχουν παίκτες που στο EuroBasket έπαιξαν πολύ και δεν έχουν θέμα φόρμας, αλλά ίσως θέμα κούρασης.

Έχουμε τον Φαλ που έκανε 20-25 ημέρες αποθεραπεία, προσπαθώντας να είναι υγιής για να παίξει στο τουρνουά, αλλά δεν είχε παραπάνω από 10-12 λεπτά συμμετοχής και τώρα έχει βάλει παραπάνω ένταση για να προλάβει τους άλλους, με αποτέλεσμα να έχει θέματα κούρασης. Γρήγορα, όμως, θα φορμαριστεί. Στο Super Cup ας πούμε ήταν ο MVP. Έχει σχέση η ηλικία, το σώμα. Ο τραυματισμός του Παπανικολάου είναι υποτροπή στον τραυματισμό του EuroBasket, αλλά τι να κάνεις, έτσι έχει η κατάσταση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…