Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 75-73 (vid)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 75-73 (vid)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Το πρώτο «el clasico», στο πλαίσιο της φετινής Ευρωλίγκας, είχε νικήτρια την Μπαρτσελόνα, η οποία δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα (ειδικά στο φινάλε) απέναντι στη Ρεάλ.

Επικράτησε με σκορ 73-73 κι αφού ο Γιούλ αστόχησε σε τρίποντο, που θα έδινε τη νίκη στους Μαδριλένους.

Η Μπαρτσελόνα είχε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και το διατήρησε σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η Ρεάλ προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβρισκε συνεχώς λύσεις στην επίθεση της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, αυξήσαν τη διαφορά μέχρι και τους 17 πόντους (61-43), όμως η ομάδα  του Τσους Ματέο μάζεψε την διαφορά λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου στους Καταλανούς.

Η συνέχεια, όμως, ήταν η ίδια, με την Μπαρτσελόνα να ανεβάζει «στροφές» και να δημιουργεί διαφορά ασφαλείας. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα και παρότι είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ ο Ταβάρες.

Εκεί η Ρεάλ «ξύπνησε», ροκάνισε τη διαφορά και στα τελευταία δευτερόλεπτα πλησίασε στον πόντο (75-73). Με 16″ να απομένουν και την Μπαρτσελόνα να έχει την επαναφορά, ο Λαπροβίτολα έκανε λάθος πάσα και χάρισε την κατοχή στη Ρεάλ.

Ο Τσους Ματέο έδωσε το σουτ στον συνήθη ύποπτο σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ αστόχησε κι έτσι η απειλή για μια από τις πιο θεαματικές «μπασκετικές αυτοκτονίες», δεν υλοποιήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-30, 63-52, 75-73.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …