Κεντρική Γυναίκες Μία Γιαπωνέζα στο… Μοσχάτο

Μία Γιαπωνέζα στο… Μοσχάτο

Γιαπωνέζα

Το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα προχωράει μέσα σε μία συνεχόμενη ενοχλητική αφάνεια, χωρίς ιδιαίτερες εκλάμψεις, χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα εκτός των συνηθισμένος, λες και δεν χρειάζεται να το δουν πολλοί και να το αγαπήσουν.

Παρότι η Α1 γυναικών είναι η κορυφαία διοργάνωση της ΕΟΚ, προχθές έγινε και μπράβο στην ομοσπονδία, ολόκληρη τελετή και δόθηκε το όνομα του χορηγού στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών.

Συγχαρητήρια ειλικρινά, όμως η μεγάλη κατηγορία των γυναικών που τροφοδοτεί την εθνική μας ομάδα;
Τίποτα και πέρασε στα ψηλά καθώς τα ίδια τα σωματεία της δείχνουν συνηθισμένα στον δεύτερο ρόλο… ειδικά τώρα που ο υπουργός τα αντιμετωπίζει σαν επαγγελματικά και τους παρέχει από πέρυσι βοήθεια.

Γιαπωνέζα

Κάθε τι, λοιπόν που μπορεί να βγάλει το γυναικείο έξω από την πεπατημένη και την προβολή του… αξίζει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση.

Η Ελευθερία Μοσχάτου η οποία κάνει συνεχόμενα βήματα προόδου σε όλους τούς τομείς, παράδειγμα η χθεσινή νίκη στη Σλοβακία, προμηνύει ενδεχομένως είσοδο στους ομίλους του Eurocup, ανακοίνωσε την πρώτη μεταγραφή στην Ελλάδα αθλήτριας από την Ιαπωνία. Η διεθνής φόργουορντ Μόνικα Οκόγιε υπέγραψε στην ομάδα της γειτονιάς μου και μετά το πρώτο μεγάλο όνομα την Σέρβα, Νεβένα Γιοβανοβιτς, ξαναταράζει τα ήρεμα νερά του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα.

Γιαπωνέζα

Κατευθείαν από το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών της Αυστραλίας, όπου η Ιαπωνία κατέλαβε την 9η θέση, η βασική φόργουορντ Μόνικα Οκόγιε πρώτη φορά αφήνει την πατρίδα της και ξεκινάει μια νέα καριέρα από την Ελλάδα.

Γιαπωνέζα

Με χαρακτηριστικό της το μακρύ… ράστα μαλλί της η 23χρονη κόρη Γιαπωνέζας μητέρας και Νιγηριανού πατέρα, έχει τόσο πλούσιο βιογραφικό το οποίο δικαιολογεί το γιατί θεωρείται βασική στην εθνική ομάδα της χώρας της, έχοντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 18 λεπτά μ.ο. συμμετοχής, 7,8π.και 2ρ στα πέντε ματς που έδωσε εκεί η Ιαπωνία.

Γιαπωνέζα

Το 2017 με την εθνική ομάδα τής Ιαπωνίας πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 στη Σαραγόσα.

Το 2018 παρότι τόσο νεαρή ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική γυναικών.

Το 2019 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανασιατικό πρωτάθλημα της Ιορδανίας.

Το 2020 στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πατρίδα της στο Τόκιο το ασημένιο μετάλλιο ήταν και η κορυφαία στιγμή στην καριέρα της μέχρι τώρα.

Επειδή στη χώρα μας δεν είναι δα και τόσο συνηθισμένο να έρχονται αθλήτριες με τέτοιο βιογραφικό και επιτυχίες, κατευθείαν μάλιστα από Παγκόσμιο πρωτάθλημα, να συγχαρώ τους ανθρώπους της Ελευθερίας Μοσχάτου για τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Η προσοχή μας στην πρώτη Γαπωνέζα στην Ελλάδα κι ίσως στην Ευρώπη, καθώς δεν μπορώ να θυμηθώ αν υπήρξε άλλη πριν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…