Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – Παναθηναϊκός 85-74 (vid)

Μακάμπι – Παναθηναϊκός 85-74 (vid)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-74 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μακάμπι (85-74).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και με 3 γρήγορα τρίποντα από Λι, Π. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς προηγήθηκε γρήγορα με 11-5. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντέδρασε και με καλές επιλογές στην επίθεση της, αλλά και αποτελεσματικές άμυνες προσπέρασε στο σκορ, διατηρόντας το προδάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-17).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στα μέσα της περιόδου ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μικρές διαφορές 4 πόντων (31-34), τις οποίες δεν κατόρθωσε να διατηρήσει, με την ομάδα του Όντεντ Κάτας να έχει πάντα κάποια απάντηση. Στην συνέχεια οι Ισραηλινοί με δικό τους σερί προσπέρασαν στο σκορ με 42-39, ενώ με μεγάλο τρίποντο του Ουέιντ Μπολντγουιν πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 47-42.

Ανέβασε στροφές η Μακάμπι, δεν είχε απάντηση ο Παναθηναϊκός

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την γηπεδούχο ομάδα να βγάζει περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και να «τρέχει» συνεχώς. Η διαφορά έφτασε τους 7 πόντους (56-49), τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου. Λίγο μετά η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 65-53, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να προηγείται με 10 (69-59). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απαντήσεις, δεν είχε ιδέες.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου. Η «ομάδα του λαού», έχοντας τον Λορένζο Μπράουν σε εξαιρετικό βράδυ δημιουργικά κι εκτελεστικά, συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά (76-62). Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να ροκανίσουν την διαφορά, αλλά τους έλειπε η διάρκεια.

Ένα σερί 8-0 ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μείωσε την διαφορά στους 6 (76-70). Στη συνέχεια η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο στο σκορ και ηττήθηκε 85-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 47-42, 69-59, 85-74.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…