Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – Μονακό 78-70 (vid)

Μακάμπι – Μονακό 78-70 (vid)

Μπάλντγουιν Ουέιντ

Ολική επαναφορά για τη Μακάμπι με Μπόλντγουιν.

Η Μονακό έμοιαζε ικανή να κάνει το 3/3 και να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της Ευρωλίγκας, αλλά η Μακάμπι παίρνει πάντα ενέργεια από το «Γιαντ Ελιάου» (όποια κι αν είναι η κατά καιρούς ονομασία του). Με εξαιρετικό φίνις, ανέτρεψε τα δεδομένα κι επικράτησε με 78-70.

Οι Γάλλοι, με το δίδυμο Λόιντ – Τζέιμς να μοιάζει ασταμάτητο, είχαν το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα. Κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο μαζεύτηκαν μαύρα σύννεφα, στο ημίχρονο έμοιαζε να ζορίζει το πράγμα. Η Μακάμπι ήταν πίσω με 11 πόντους κι η εικόνα του αγώνα έλεγε «Μονακό». Ειδικά όταν το σκορ έγινε 23-42…

Καμιά φορά το μπάσκετ μοιάζει να έχει τη δική του λογική. Από τη μια πλευρά έχεις τη σούπερ περιφέρεια, με τους δύο που προαναφέραμε και τον Οκόμπο, αλλά έρχεται ο Μπόλντγουιν, ο οποίος δεν είναι ό,τι πιο σταθερό μπορείς να βρεις στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά βάζει 21 πόντους, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, μαζεύει 7 ριμπάουντ, μοιράζει 5 ασίστ, κάνει μόλις 2 λάθη και παίρνει 28 στην αξιολόγηση. Μαζί και τη νίκη για τη Μακάμπι.

Οι Γάλλοι πέτυχαν 11 πόντους στα τελευταία 12 λεπτά, έπαθαν καθίζηση κι έβλεπαν τον Μπόλντγουιν να τους αφήνει με άδεια χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-42, 52-59, 78-70.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…