Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Οι τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς

Ευρωλίγκα: Οι τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς

Ευρωλίγκα

Με αλλαγές θα ξεκινήσει σε δύο ημέρες από σήμερα η Ευρωλίγκα (αλλά και το Eurocup) της σεζόν 2022-23. Η διοργάνωση από φέτος έβαλε σε ισχύ νέους κανονισμούς στο αντιαθλητικό φάουλ και το challenge των προπονητών.

Σε ότι αφορά το φάουλ, η αλλαγή εστιάζεται στην ποινή και τον ορισμό ως αντιαθλητικό. Πιο αναλυτικά, το φάουλ που γίνεται από τον εκάστοτε παίκτη πριν την επαναφορά της μπάλας στο παρκέ στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του ματς ή της παράτασης, δεν θα επιφέρει δύο βολές (συν κατοχή για την ομάδα που το κέρδισε), αλλά μία.

Σε ότι αφορά το «challenge» των προπονητών, πλέον θα έχουν τη δυνατότητα για ένα και μόνο «challenge», χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός στο χρονικό σημείο του αγώνα, κάτι που σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή και για οποιαδήποτε από τις 16 περιπτώσεις που επιτρέπεται η χρήση του instant replay.

Αλλαγή θα υπάρξει επίσης και σε ότι αφορά τα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ή της παράτασης. Ο προπονητής της ομάδας που έχει την κατοχή μετά από τάιμ άουτ που έχει κληθεί, μπορεί να επιλέξει και το σημείο επαναφοράς. Δηλαδή, είτε από το μισό της δικής του ομάδας, είτε από το κέντρο, είτε από το μισό του αντιπάλου.

Οι διαιτητές τέλος, μπορούν να σταματήσουν τη ροή του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, αν και εφόσον θεωρήσουν πως υπήρξε «βίαιη πράξη» ανάμεσα σε παίκτες/άτομα που βρίσκονται τόσο στο παρκέ, όσο και στον πάγκο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ο Κάτας παρέμεινε στη Μακάμπι

Ο Όντετ Κάτας ανανέωσε με τη Μακάμπι για δύο χρόνια Στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβιβ θα παρ…