Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Βαλένθια 91-92 (vid)

Εφές – Βαλένθια 91-92 (vid)

Η Βαλένθια νίκησε την Εφές

Η Βαλένθια έπνιξε την Εφές στον Βόσπορο.

Αν υπάρχει κάτι που κάνει διαφορετική την Ευρωλίγκα, είναι πως δεν έχει… σταθερές. Ποιος περίμενε ότι η Βαλένθια θα νικήσει 92-91 τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές; Οι «νυχτερίδες», που μέχρι πρότινος δεν είχαν γευτεί τη χαρά της νίκης, έκαναν τον Αταμάν να βλέπει χειρότερους εφιάλτες από τον Μπρους Γουέιν στην ταινία «Batman».

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια, όμως η Βαλένθια είχε το πάνω χέρι στο τέλος. Όχι γιατί ήταν καλύτερη, αλλά γιατί οι μικρές διαφορές την έφεραν να προηγείται με 88-90 και να έχει την μπάλα στα χέρια της. Ο Βαν Ρόσομ ενδύθηκε τον μανδύα του μοιραίου, όταν έχασε -χωρίς πίεση- την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπομπουά ευστόχησε σε τρίποντο.

Η Βαλένθια, με το χρονόμετρο να κατεβαίνει σε μονοψήφιο αριθμό βρήκε επιλογή στην επίθεση με τον Τζόουνς, ο οποίος πήρε φάουλ από τον Μπομπουά κι ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (91-92).

Οι Τούρκοι είχαν πέντε δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους, όμως ο Κλάιμπερν (κορυφαίος μαζί με τον Μίσιτς) έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και για λίγα δευτερόλεπτα το ματς έγινε ακόμα πιο ροντέο. Τζάμπολ, λάθος των Ισπανών στο τέλος, παρότι είχαν την μπάλα, όμως στο ένα δέκατο του δευτερολέπτου το ποτάμι δεν γύριζε πίσω.

Εξαιρετική εμφάνιση από Ντούμπλιεβιτς και Τζόουνς, βοήθησε ο Κλαβέρ κι η ο Μούμπρου πανηγύρισε με τη Βαλένθια την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-45, 68-66, 91-92.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…