Κεντρική Basket League Basket League: Παναθηναϊκός – Κολοσσός 77-67

Basket League: Παναθηναϊκός – Κολοσσός 77-67

Παναθηναϊκός - Κολοσσός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κολοσσού, με επιβλητικό Ματέους Πονίτκα.

Το «τριφύλλι» μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και έτρεξε σερί 17-2 επί του Κολοσσού, ο οποίος δεν υπήρχε πουθενά στο παρκέ, με κακές πάσες έδινε εύκολα καλάθια στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Στη δεύτερη περίοδο ο Κολοσσός μπήκε δυναμικά, θέλοντας να μειώσει όσο μπορούσε τη διαφορά, όμως οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που έπρεπε. Να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν κρατώντας τη διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους (46-22).

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, και οι δύο ομάδες δεν πατούσαν καλά στο παρκέ, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε την καλή του επίδοση στα σουτ. Στα τελευταία δύο λεπτά ειδικά, οι Ροδίτες μείωσαν σημαντικά, κατεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και κάτω από τους δέκα (56-48).

Στην τελευταία περίοδο, το ματς απέκτησε μορφή ντέρμπι. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξαναπήρε διαφορά 12 πόντων, αλλά με το τρίποντο του φοβερού Στάρκς η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους 4 (66-62). Εν τέλει, με δύο τρίποντα, ένα του Καλαϊτζάκη και ένα του Πονίτκα ο Παναθηναϊκός, πήρε ανάσα αύξησε τη διαφορά και έφτασε στη νίκη.

Για τους νικητές ο Ματέους Πονίτκα είχε 15 πόντους 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ με τον Γιώργο Παπαγιάννη να μετρά 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Λι είχε 10 πόντους και 5 ασίστ.

Για τον Κολοσσό, ο Στάρκς είχε 25 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Μορέϊρα να ακολουθεί με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σαμοντούροφ, ο οποίος κέρδισε φάουλ και ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε, διαμορφώνοντας το σκορ στο 24-4. Αυτός ήταν ο πρώτος του πόντους με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Στο γήπεδο, βρέθηκε και ο Ντουέιν Μπέικον ο οποίος παρακολούθησε το ματς μαζί με τον Μάριο Γκριγκόνις και τον Άντριου Άντριους.

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

Δείτε εδώ το στατιστικό

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
  • IMG 7474

    Άρης – Προμηθέας 88-87

    Στους ημιτελικούς της Basket League πέρασε ο Βασϊλης Τολιόπουλος. Με το εύστοχο τρίποντο τ…
  • Τολιόπουλος Άρης - Προμηθέας

    Άρης – Προμηθέας 89-85

    Σπουδαία νίκη για τον Άρη, σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση. Μπορεί ο Άρης να απώλεσ…
  • Ρομπέρτο Γκάλινατ

    Basket League: Άρης – Προμηθέας πράξη 2η

    Ο Άρης υποδέχεται τον Προμηθέα και ψάχνει την αντίδραση. Ο Άρης φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Άρης – Προμηθέας 88-87

Στους ημιτελικούς της Basket League πέρασε ο Βασϊλης Τολιόπουλος. Με το εύστοχο τρίποντο τ…