Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αστυνομικοί για περιπολίες θα μετατραπούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Αστυνομικοί για περιπολίες θα μετατραπούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

ellas
Αστυνομικοί για περιπολίες θα μετατραπούν οι δημοτικοί αστυνομικοί Σε αστυνομικούς για περιπολίες θα μετακινηθούν από την διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί

Νομοθετική πρωτοβουλία ωστε να λυθούν πιθανά προβλήματα αστυνόμευσης στους Δήμους λόγω των κινητοποιήσεων των Δημοτικών Αστυνόμων έως το τέλος Σεπτεμβρίου που θα τεθούν οριστικά σε διαθεσιμότητα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Πέραν αυτού ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προκειμένου «να δώσουμε χρόνο, να υπάρξει σωστή αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων και να πληρωθούν σωστά οι ανάγκες της ΕΛΑΣ που είναι σημαντικές».

Πρόσθεσε δε «Γνωρίζουμε επίσης ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα επειδή δεν οπλοφορεί κ.α. να ανταποκριθεί στην αυξημένη εγκληματικότητα της καθημερινότητας. Αντίθετα τώρα θα εξοπλιστούν, θα εκπαιδευτούν και ελπίζω ότι θα έχουμε πια τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να έχουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς και την πεζή περιπολία»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…