Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αστυνομικοί για περιπολίες θα μετατραπούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Αστυνομικοί για περιπολίες θα μετατραπούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Αστυνομικοί για περιπολίες θα μετατραπούν οι δημοτικοί αστυνομικοί Σε αστυνομικούς για περιπολίες θα μετακινηθούν από την διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί

Νομοθετική πρωτοβουλία ωστε να λυθούν πιθανά προβλήματα αστυνόμευσης στους Δήμους λόγω των κινητοποιήσεων των Δημοτικών Αστυνόμων έως το τέλος Σεπτεμβρίου που θα τεθούν οριστικά σε διαθεσιμότητα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Πέραν αυτού ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προκειμένου «να δώσουμε χρόνο, να υπάρξει σωστή αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων και να πληρωθούν σωστά οι ανάγκες της ΕΛΑΣ που είναι σημαντικές».

Πρόσθεσε δε «Γνωρίζουμε επίσης ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα επειδή δεν οπλοφορεί κ.α. να ανταποκριθεί στην αυξημένη εγκληματικότητα της καθημερινότητας. Αντίθετα τώρα θα εξοπλιστούν, θα εκπαιδευτούν και ελπίζω ότι θα έχουμε πια τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να έχουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς και την πεζή περιπολία»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Αγωνία για 150 εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν

Εγκλωβισμένοι 150 Έλληνες στο Σουδάν. Περίπου 150 Έλληνες βρίσκονται στο Σουδάν, που ζουν …