Κεντρική Basket League Άρης – Παναθηναϊκός 69-65

Άρης – Παναθηναϊκός 69-65

Νίκησε ο Άρης

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στο «Αλεξάνδρειο» ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής κόντρα στον Παναθηναϊκό, με σκορ 69-65, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Basket League. Οι «κίτρινοι» βάζουν για δεύτερη συνεχή σεζόν τους «πράσινους» σε μειονεκτική θέση, όσον αφορά στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος για τα πλέι οφ. Νωρίς είναι ακόμα, θα πείτε, όμως κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει κυνηγώντας τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο στο σκορ. Το δεύτερο, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη, ο οποίος περιόρισε τον Παναθηναϊκό στους 5 πόντους, πηγαίνοντας στο ημίχρονο στο +9 (29-20).

Στο δεύτερο μισό η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με ένα γρήγορο 6-0 (35-20) ανάγκασε τον Ντέγιαν Ράντονιτς να καλέσει τάιμ αουτ. Από εκεί το σημείο κι έπειτα οι «πράσινοι» τρέξανε ένα σερί 25-8, προσπερνώντας στο σκορ (43-45), λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Ένα δίποντο του Τολιόπουλου στο τέλος της περιόδου ισοφάρισε το παιχνίδι (45-45).

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Άρης βρέθηκε στο +5 (63-58), αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και ισοφάρισε (63-63). Η συνέχεια ανήκε στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ανέκτησαν το προβάδισμα (68-65), με τον Μποχωρίδη να κάνει βήματα και ουσιαστικά να καταδικάζει την ομάδα του, στην απώλεια της τελευταίας ευκαιρίας για την ισοφάριση.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 45-45, 69-65.

Δείτε εδώ το στατιστικο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…