Κεντρική Basket League Απόλλωνας Πάτρας – Περιστέρι 71-77

Απόλλωνας Πάτρας – Περιστέρι 71-77

Άλλη μία νίκη για το Περιστέρι κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας

Πέρασε από την Πάτρα το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Με νίκη συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την Basket League το Περιστέρι, που δίχως να… μαγέψει πέρασε πιο εύκολα από την Πάτρα, απ’ ότι δείχνει το 71-77. Ο Απόλλωνας προσπάθησε, αλλά ήταν εμφανής η διαφορά ανάμεσα στους δύο μονομάχους.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας Πάτρας ήταν αυτός που περιόρισε το Περιστέρι επιθετικά, ενώ ταυτόχρονα οι παίκτες του Νίκου Βετούλα παρέμειναν παραγωγικοί στην επίθεση. Έτσι, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 44-39.

Αντέδρασε το Περιστέρι

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του αγώνα ανατράπηκε εντελώς με το Περιστέρι να πραγματοποιεί ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πήραν το προβάδισμα (66-60), «τρέχοντας» σε αυτό το διάστημα ένα επί μέρους σερί 27-16. Το Περιστέρι είχε πάρει πια φόρα για τα καλά και συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Γρήγορα το Περιστέρι αύξησε την διαφορά στους 9 (72-63), προτού ο Ντέιβις με τρίποντο μειώσει ξανά στους 6 (72-66). Η άμυνα ζώνης του Απόλλωνα Πάτρας δημιούργησε κάποια προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η ομάδα του Νίκου Βετούλα δυσκολευόταν στην επίθεση.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη βρήκαν λύσεις και με 1,5 λεπτό να απομένει για τη λήξη του αγώνα βρέθηκαν στο +8 (77-69). Κάπου εκεί ο αγώνας είχε ήδη κριθεί με τον Απόλλωνα Πάτρας να μην μπορεί να απειλήσει παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-39, 60-66, 71-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…