Κεντρική Basket League Απόλλωνας Πάτρας – Καρδίτσα 78-72

Απόλλωνας Πάτρας – Καρδίτσα 78-72

Ο Απόλλωνας Πάτρας πήρε την πρώτη του νίκη

Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η Καρδίτσα μετά τη δραματική νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής θέλησε να διπλασιάσει τις νίκες της. Ωστόσο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος έψαχνε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Πάτρας «έχτισε» διαφορά 11 πόντων (40-29), λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Απόλλωνα Πάτρας να ελέγχει πλήρως το ματς και μάλιστα στη λήξη του δεκαλέπτου να έχει αυξήσει τη διαφορά στους 13 πόντους (60-47). Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως, ήταν εντελώς διαφορετικό.

Η Καρδίτσα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα και με ένα γρήγορο σερί 12-1 πλησίασε στον πόντο (61-59) και από εκείνο το σημείο το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Απόλλωνας Πάτρας ήταν στο +3 (70-67) και βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη. Τον τελευταίο λόγο τον είχε η Καρδίτσα με τον Γιάννη Αγραβάνη να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο και να οδηγεί την αναμέτρηση στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο τα τρίποντα των Καράμπελα και Χέινς Τζόουνς έδωσαν διαφορά 6 πόντων (76-70) στον Απόλλωνα Πάτρας. Στο ίδιο διάστημα και μετά από 4 λεπτά η Καρδίτσα δεν μπορούσε να βρει σκορ. Με 34 δευτερόλεπτα να απομένουν οι 2 εύστοχες (από τις 3 που εκτέλεσε) του Τέιλορ «καθάρισαν» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-29, 60-47, 70-70, 78-72 (παρ.)

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…