Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Παναθηναϊκός 94-65 (vid)

Άλμπα – Παναθηναϊκός 94-65 (vid)

Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Σαν να μην πήγε ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο.

Στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση (μπορεί να είναι μικρό το δείγμα, αλλά τέτοια εικόνα δεν είχαμε δει), ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από την Άλμπα. Το 94-65 είναι ενδεικτικό της κακής εικόνας των «πρασίνων», που θύμισαν την περσινή άθλια ευρωπαϊκή τους πορεία.

Ο Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Γερμανών, γιατί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπήκε στο παιχνίδι. Ίσως να αδικούμε λίγο το ξεκίνημα, όταν το ταμπλό έγραφε 5-6, με τον Ουίλιαμς να έχει πετύχει όλους τους πόντους. Παράλληλα σημείωσε το μοναδικό δίποντο και τρίποντο της πρώτης περιόδου, καθώς όλοι οι άλλοι πόντοι (δεν ήταν και πολλοί) μπήκαν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Η Άλμπα έτρεξε σερί 12-0, με συνεχόμενα τρίποντα. Οι Γερμανοί είναι καλοί σε αυτόν τον τομέα, αλλά οι παίκτες του Ράντονιτς δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-9, αλλά τα χειρότερα δεν είχαν συμβεί ακόμα. Με τον Πονίτκα σε… άλλο γήπεδο, τον Λι να παίρνει τη μία κακή απόφαση πίσω από την άλλη, τον Γκουντάιτις να πετάει βολές στα σκουπίδια, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τύχη.

Όλος ο Παναθηναϊκός ο Άντριους

Μοναδικός που δικαιολόγησε την παρουσία του ήταν ο Άντριους, οι «πράσινοι» είχαν 7/13 βολές και παρότι μείωσαν σε 21-19 πήγαν στ’ αποδυτήρια με -10 (43-33). Ένας Άντριους δεν έφτανε, αλλά ακόμα κι αυτό ήταν αποδεκτό. Το ότι στην τρίτη περίοδο πέτυχαν το πρώτο καλάθι 4.16’’ πριν το τέλος της (Λι) κι ενώ ήδη το σκορ είχε γίνει 60-33, δεν ήταν κάτι που μπορούσε κανείς να φανταστεί. Οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν 0/12 σουτ!

Ουσιαστικά εκεί τέλειωσε κι η όποια σκέψη για διεκδίκηση της νίκης. Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε η διαφορά πήρε εκρηκτικές διαστάσεις (62-43 κι 64-45 στο τέλος του δεκαλέπτου), για να μετατραπεί σε παράσταση για έναν ρόλο η τελευταία περίοδος, με την Άλμπα να προηγείται με διαφορές άνω των 30 πόντων. Κι αν κάτι είναι ζητούμενο δεν είναι η νίκη, αλλά να το παλέψεις. Κι ο Παναθηναϊκός δεν πάλεψε, είναι σαν να μην πήγε στο Βερολίνο.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 43-33, 64-45, 94-65.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …