Κεντρική Basket League ΑΕΚ – Άρης 63-76

ΑΕΚ – Άρης 63-76

Ο Άρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ.

Αήττητο ήταν και πάει για την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από τον Άρη.

Η αήττητη μέχρι σήμερα ΑΕΚ φιλοξένησε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων τον Άρη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Άρης ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, διατηρώντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου.

Η μεγάλη ευστοχία των παικτών του Καστρίτη από το τρίποντο (5/10 εύστοχα) έκανε τη διαφορά. Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς κλείσανε το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 25-18. Ο Άρης δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά.

Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου έφτασε στο +17 (28-45). Ο Γιώργος Φίλλιος έδωσε πολλές λύσεις κι αποτέλεσε τον κρυφό άσο στο μανίκι του Γιάννη Καστρίτη, με τους συμπαίκτες του να κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου είναι μειώσει τη διαφορά στους 11 (36-47), αλλά ο ψυχωμένος Άρης είχε τον πρώτο λόγο.

Έπεσε ο ρυθμός, συνέχισε ο Άρης

O φρενήρης ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Ο Άρης, με όπλο του την αποτελεσματική άμυν,α συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Ένα σερί 5-0 της ΑΕΚ έριξε τη διαφορά για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα σε μονοψήφια επίπεδα (48-57), αναγκάζοντας τον Καστρίτη να καλέσει τάιμ άουτ. Ήταν η στιγμή που ο Βασίλης Ξανθόπουλος συμμάζεψε κάπως τα πράγματα κι έβαλε λογική στο παιχνίδι της «Ένωσης».

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά, αλλά ένα ξέσπασμα του Άρη ήταν αρκετό για να επαναφέρει την απόσταση σε διψήφια επίπεδα (63-52). Στο τελευταίο δεκάλεπτο το μοτίβο του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε.

Ο Άρης ήταν καλός αμυντικά, ενώ ταυτόχρονα έβρισκε σταθερά λύσεις στην επίθεση, διατηρώντας τη διψήφια διαφορά (58-70 στα μισά του δεκαλέπτου). Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. MVP των νικητών ο Χάγκινς, που τέλειωσε το ματς με «νταμπλ νταμπλ» (10 πόντοι, 11 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 36-47, 52-63, 63-76.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Θοδωρής Αναστασούδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…