Κεντρική Eurobasket Βέσελι: «Είναι αδύνατο να σταματήσεις τον Γιάννη»

Βέσελι: «Είναι αδύνατο να σταματήσεις τον Γιάννη»

veseli einai adynato na stamatiseis ton gianni

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Τσεχίας ήταν ο Γιαν Βέσελι, καθώς η ομάδα του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν κοντά στο σκορ ή και μπροστά από την Ελλάδα, αλλά τόνισε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά όταν χρειάστηκε.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

«Είναι αδύνατο να σταματήσεις τελείως τον Γιάννη, παρότι κάναμε καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Όμως στο τέλος βρήκε τον τρόπο. Δεν είναι πλέον… παιδάκι, αλλά ένας έμπειρος παίκτης, δύο φορές MVP στο ΝΒΑ και έδειξε την ποιότητά του. Βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει την τακτική μας.

Προσπαθήσαμε να τον αναγκάσουμε να πάρει δύσκολα σουτ, με τα οποία δεν νιώθει άνετα. Όμως στο δεύτερο μέρος πήγε πιο χαμηλά στο καλάθι και πάσαρε περισσότερο. Ένιωσε άνετα και πήρε μπρος».

Για τις αποφάσεις της διαιτησίας για τον Γιάννη:

«Είναι στο όριο. Θα μπορούσαν ίσως να του δώσουν ένα επιθετικό φάουλ, σε μια άλλη περίπτωση στήθηκα αργά μπροστά του. Δυστυχώς όμως έδειξε την κλάση του και δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθώ για τη διαιτησία».

Τι έφταιξε και έχασε η Τσεχία:

«Στις αρχές της τέταρτης περιόδου κάναμε κάποια λάθη. Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο βάθος, περισσότερη εμπειρία από μας. Όμως τους οδηγήσαμε στα όριά τους και δείξαμε στις άλλες ομάδες πώς να τους αντιμετωπίσουν. Πιστεύω πως δεν θα έχουν εύκολο δρόμο πλέον. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μας.

Δυστυχώς μας επηρέασαν οι ήττες που κάναμε στην πρώτη φάση και βρήκαμε μπροστά μας έναν δύσκολο αντίπαλο στα νοκ άουτ. Όμως αποδείξαμε πως δεν πήγαμε για τουρισμό στο Βερολίνο. Αν ήμασταν όλοι υγιείς από την αρχή και δεν είχαμε τον τραυματισμό του Σατοράνσκι, θα ήταν τελείως διαφορετικά στην πρώτη φάση. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…