Κεντρική Eurobasket Σατοράνσκι: «Φαβορί για μετάλλιο η Ελλάδα»

Σατοράνσκι: «Φαβορί για μετάλλιο η Ελλάδα»

satoranski favori gia metallio i ellada

Τσεχια

Δίκαια νικήτρια χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τόμας Σατοράνσκι. Ο ηγέτης της Τσεχίας, που έκανε νέο ρεκόρ Ευρωμπάσκετ με 17 ασίστ, χαρακτήρισε φαβορί για τον τίτλο την Εθνική ομάδα, ενώ επισήμανε ένα τρικ που έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης και άλλαξε τη ροή του ματς.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

«Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Απέναντι στο φαβορί κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Για τρία δεκάλεπτα εκτελέσαμε άριστα το πλάνο, αμυνθήκαμε καλά και φτιάξαμε ένα τείχος απέναντι στον Γιάννη. Μόνο έτσι μπορείς να τον αντιμετωπίσεις γιατί είναι τρομερός αθλητικά και πολύ δυνατός στο ανοιχτό γήπεδο. Όμως αυτή η στρατηγική έχει και ρίσκο, γιατί οι υπόλοιποι παίκτες έχουν πιο εύκολα σουτ και τα έβαλαν στα κρίσιμα σημεία.

Η Ελλάδα άξιζε να περάσει, όμως κι εμείς δεν πέσαμε αμαχητί. Τέτοια τουρνουά είναι ύπουλα, όλες οι ομάδες παίζουν καλά. Παρά τον αποκλεισμό μας, νιώθω καλά για τις δύο τελευταίες μας εμφανίσεις», ανέφερε ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα.

Εμείς δεν παίξαμε τόσο καλά επιθετικά όταν ο κόουτς Ιτούδης επέλεξε την τακτική τοποθετώντας τον Γιάννη πάνω στον πλέι μέικερ μας. Έκανε το ίδιο και με τον Γκουρμπάνοφ στην ΤΣΣΚΑ. Αυτό έκανε δύσκολο το έργο μας, γιατί είναι ψηλός και μακρύς. Μας μπλοκάρανε έτσι και χάσαμε πολλά σουτ. Δεν είχαμε, βέβαια, τόσο ελεύθερα σουτ όσο στο περασμένο παιχνίδι. Μετά κάναμε πολλά φάουλ που η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε, ενώ ο Γιάννης έβαλε δύο σημαντικά σουτ», πρόσθεσε.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα στον πρώτο γύρο για να μην πέσουμε πάνω σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ», συνέχισε, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον του στην εθνική Τσεχίας, ο 31χρονοςάσος είπε: «Είμαι ακόμη μικρός για να το σκεφτώ. Σίγουρα είναι όλο και πιο δύσκολο όταν έχεις οικογένεια και θες να είσαι μαζί τους. Επιπλέον οι σεζόν είναι μεγάλες και ελπίζω με την Μπαρτσελόνα να διεκδικούμε τίτλους ως το τέλος του Ιουνίου. Θα δούμε τι θα καταφέρουμε σχετικά με την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω όμως ακόμη φιλοδοξίες με την εθνική ομάδα. Δεν έχω τελειώσει ακόμη, έχω ακόμη χρόνο».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

The post Σατοράνσκι: «Φαβορί για μετάλλιο η Ελλάδα» appeared first on overfm.gr.

Πηγή overfm.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…