Κεντρική Basket League Παπαθεοδώρου: «Να έχουν οι Έλληνες ευκαιρία να παίξουν»

Παπαθεοδώρου: «Να έχουν οι Έλληνες ευκαιρία να παίξουν»

Παπαθεοδώρου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεών του στο θέμα της συμμετοχής επτά ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα από σχετική ερώτηση.

«Για εμένα το σημαντικό κομμάτι δεν είναι αν θα έχουμε 6 ή 7 ή 8 ξένους. Δεν θεωρώ ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα από την παραγωγική διαδικασία. Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το ζητούμενο είναι να δίνεται στους Έλληνες παίκτες η ευκαιρία να παίξουν.

Το κομμάτι αυτό βοηθάει περισσότερο τις πιο μεγάλες ομάδες, που δεδομένα χρειάζονται περισσότερους ξένους, ειδικά για την Euroleague. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει πραγματικά να δούμε τι θα κάνει το ελληνικό μπάσκετ καλύτερο, όπως και την παραγωγική διαδικασία. Θα έλεγα ότι πλέον η παραγωγή Ελλήνων παικτών έχει μικρύνει πάρα πολύ.

Το 2015 αν δεν κάνω λάθος ο Βεζένκοβ ήταν καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος, στον Άρη. Είχε 20π. μέσο όρο, ήταν ο πρώτος σκόρερ. Φέτος ο Όμηρος έκανε την προσπάθειά του, είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. Αν δεν κάνω λάθος είχε 5π. μέσο όρο. Αυτό δείχνει τη διαφορά της ποιότητας των Ελλήνων παικτών της προηγούμενης γενιάς.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να συζητηθεί και να ενημερωθεί κανείς. Λέμε για τους Έλληνες παίκτες, λέμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο. Νομίζω πως εμείς οι προπονητές τουλάχιστον θα έπρεπε να καταθέσουμε μια άποψη. Θα πρέπει να μετράει η γνώμη μας. Όπως και όλων των ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή.

Οι καλοί παίκτες στην Εθνική, όπως ο Καλάθης και ο Σλούκας, είναι σε μια ηλικία που πρέπει να δούμε τι έρχεται από πίσω. Να παρθεί μια απόφαση για τους ξένους, αλλά να κατατεθεί μια άποψη για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …