Κεντρική Eurobasket Λαρεντζάκης: «Η φανέλα είναι το κίνητρο»

Λαρεντζάκης: «Η φανέλα είναι το κίνητρο»

larentzakis

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε μετά τη σημερινή προαιρετική προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στο Μιλάνο. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία, τους αγώνες που έγιναν, τα σουτ, αλλά και το κίνητρο ενός παίκτη που έρχεται από τον πάγκο και το οποίο βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη φανέλα, στη σημασία της χώρας και στο «Ελλάς».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία μετά από τους αγώνες με Ιταλία και Κροατία: «Δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε καλές ομάδες πέρασα. Πήραμε δύο σημαντικές νίκες. Θα παίξουμε πάντα σοβαροί και συγκεντρμώνεοι για να πάρουμε τη νίκη. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ομάδα την οποία έχουμε παίξει στα παράθυρα και ξέρουμε ότι μπορεί να μην φαίνεται τόσο δυνατή ίσως όσο η Ιταλία ή Κροατία, αλλά είναι πάντα μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Για το μυστικό των παικτών που έρχονται από τον πάγκο: «Η φανέλα… Δεν έχει σημασία αν έρχεσαι από τον πάγκο. Αγαπάω το μπάσκετ και αυτό που ζω. Μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και πιστεύω πως οποιοδήποτε παιδί μπει στο μομέντουμ του αγώνα και με δεδομένο ότι παίζει για την Εθνική Ομάδα ξέρει ότι πρέπει να μπει να βοηθήσει και θα παίξει με πάθος. Υπάρχει ταλέντο και βάθος».

Για την εικόνα των άλλων ομίλων και το πού βρίσκεται συγκριτικά η Εθνική Ομάδα: «Όλα αυτά για το που βρισκόμαστε και όλα αυτά είναι περισσότερο κουβέντες που αρέσουν σε εσάς τους δημοσιογράφους. Μεταξύ μας δεν τα συζητάμε αυτά, όχι. Λέμε για τον επόμενο αγώνα, για τα λάθη που κάναμε, γιατί χάσαμε μια διαφορά 14 πόντων, γιατί χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ… Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να είμαστε σοβαροί, να δίνουμε το 100% και στο τέλος αν δεν πάνε καλά τα πράγματα να πούμε ότι τα δώσαμε όλα».

Για την παρουσία και το ρόλο του κόσμου: «Θεωρώ ότι σίγουρα παίζει ρόλο. ΣΕ μια τέτοια ατμόσφαιρα υπάρχει ενέργεια και αύρα. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες έτσι κι αλλιώς στο γήπεδο και γιατί μένουν εδώ αρκετοί, αλλά και γιατί το Μιλάνο είναι κοντά. Δεν εισπράξαμε τόσο πολύ το «εχθρικό» κλίμα».

Για την απώλεια των διαφορών: «Έχουμε πει κάποια πράγματα. Θεωρώ ότι ίσως μπορεί να χαλαρώνουμε σε κάποια σημεία του αγώνα και επειδή το επίπεδο το μπασκετικό είναι πολύ υψηλό σε 2-3 λεπτά μπορεί να γυρίσουν διαφορές 15 πόντων. Είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε και πιστεύω πως στο άμεσο μέλλον δεν θα το ξαναδούμε».

Για το αν το «ταβάνι» της ομάδας είναι το 100%, πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ομάδα: «Να το πω έτσι.. παιχνιδιάρικα, γίνω στο 60-60%».

Για την εικόνα της Μεγάλης Βρετανίας: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για το παιχνίδι της. Την ξέρουμε, έχουμε παίξει στα παράθυρα, είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμό, έχει παίκτες ικανούς στο έναν με έναν και πρέπει να ελέγξουμε σίγουρα το ρυθμό».

Για το αν υπάρχει εφησυχασμός καθώς οι αντίπαλοι που ακολουθούν θεωρητικά είναι χαμηλότερης δυναμικότητας αυτών της Ιταλίας και της Κροατίας: «Δεν υπάρχει στο μυαλό μας αυτό. Δεν είναι «φιλικό» το παιχνίδι. Γι’ αυτό είπα και πριν ότι πρέπει και θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Θέλουμε τη νίκη, γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε».

Για την αυτοπεποίθηση που υπάρχει στο σουτ: «Όλα τα παιδιά είναι ικανά για τα σουτ. Σϊγουρα ξέρουν και ξέρουμε ότι θα βρούμε ελεύθερα σουτ, γιατί θα κλείσουν όλοι πάνω στο Γιάννη και θα προσαρμοστούν πάνω του. Οπότε θεωρητικά υπάρχουν τα ελεύθερα σουτ».

Για το αν νιώθουν πως όσο ψηλά και να πετάξουν την μπάλα, ο Γιάννης θα είναι εκεί να την πιάσει: «Κάπως έτσι, κάπως έτσι…»

Για το αν ένιωθαν πως στα τελευταία λεπτά έπρεπε να παίξουν πιο «σκυλίσια» άμυνα: «Εκεί μπαίνει το ένστικτο της επιβίωσης, οπότε αυτόματα η αδρεναλίνη σε ανεβάζει και είσαι πιο ενεργός».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…