Κεντρική NBA Γιόκιτς: «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πιο δύσκολο απ’ το NBA»
NBA

Γιόκιτς: «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πιο δύσκολο απ’ το NBA»

Γιόκιτς

Ο Νίκολα Γιόκιτς δήλωσε ανοιχτά ότι είναι πιο δύσκολο να αγωνίζεσαι σε αγώνες που γίνονται στην Ευρώπη απ’ ότι στο NBA.

Είναι πλέον γνωστό πως ένας παίκτης στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολο να αγωνιστεί σε σχέση με το NBA. Έτσι, ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ο τελευταίος που το υποστήριξε αυτό σε δηλώσεις του, παίρνοντας τη σκυτάλη από άλλους NBAερς.

Ο σταρ των Νάγκετς ρωτήθηκε στη Media Day της ομάδας για το αν πιστεύει πως ισχύει η άποψη ότι είναι πιο δύσκολο για έναν παίκτη να σκοράρει σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε σχέση με το NBA. Και φυσικά υποστήριξε ότι ισχύει στο 100% αυτό.

Διαβάστε τα όσα είπε ο σταρ των Νάγκετς:

«Αν είναι πιο δύσκολο; Σίγουρα, επειδή πρέπει να σκεφτείς πιο γρήγορα. Στο NBA, αν περάσεις τον προσωπικό σου αντίπαλο μπορείς να δεις την βοήθεια να έρχεται. Στην Ευρώπη η βοήθεια είναι πάντα εκεί. Οπότε πρέπει να σκεφτείς νωρίτερα και να πράξεις αντίστοιχα. Έχει ενδιαφέρον.

Είναι άλλο παιχνίδι, διαφορετικό. Φυσικά παίζουν ρόλο και οι διαφορετικοί κανονισμοί. Το μέγεθος και οι χώροι που υπάρχουν στο παρκέ, η γραμμή του τριπόντου. Δεν υπάρχει παράβαση τριών δευτερολέπτων για την άμυνα και ο ψηλός μπορεί απλώς να μείνει μέσα. Η γραμμή του τριπόντου είναι πιο κοντά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…