Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών ΕΣΑΚΕ για Προμηθέα: Η φλόγα δυναμώνει

ΕΣΑΚΕ για Προμηθέα: Η φλόγα δυναμώνει

C0907D6F A412 4666 9D2E BFC3871A651F jpeg

Ο ΕΣΑΚΕ συνεχίζει τα αφιερώματα στη νέα σεζόν, 2022-23, του επαγγελματικού μπάσκετ με τις τέσσερις ομάδες της Basket League που μετέχουν στο Super Cup by aegean islands που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο και Κυριακή (1 και 2 Οκτωβρίου) στην Ρόδο.

Τρίτη ομάδα στο αφιέρωμα για την σεζόν 2022-23 ο Προμηθέας που κατέκτησε την πρώτη θέση στο «παρθενικό» Super Cup, τον Σεπτέμβριο του 2020 και έγινε η πρώτη περιφερειακή ομάδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με πανελλήνιο τίτλο.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Με φετινό μότο το «Share the Fire» ο Προμηθέας μοιράζεται με τους φιλάθλους του το πάθος για νέες επιτυχίες που εξακολουθεί να «καίει», δείχνοντας ότι οι διακρίσεις των τελευταίων ετών κάθε άλλο παρά κορεσμό έχουν δημιουργήσει στις τάξεις της ομάδας του Πάτρα. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που κινήθηκαν στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού, όπου αποκτήθηκαν παίκτες εγνωσμένης αξίας, που προσδίδουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και νεαροί με μεγάλη προοπτική.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Γιατράς, που θα είναι ξανά από την αρχή της σεζόν στον πάγκο της ομάδας, καθώς πέρσι επέστρεψε λίγο πριν την «τελευταία στροφή» της και οδήγησε τον Προμηθέα στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Basket League, επέλεξε από το ελληνικό πρωτάθλημα τους διεθνείς Βασίλη Μουράτο, Δημήτρη Κακλαμανάκη (ήταν συμπαίκτες στο Λαύριο την περασμένη σεζόν) και Μιχάλη Τσαϊρέλη (που επιστρέψε μετά από τρία χρόνια), καθώς και τον πρώτο σκόρερ της σεζόν 2021-22 Άντονι Κάουαν από τον Άρη.

Επιπλέον, έφερε στην Πάτρα τους ικανότατους σκόρερ Τζο Γιανγκ (προερχόμενο από την Κίνα και την G-League) και Αρνόλντας Κουλμπόκα (επίσης έπαιξε στην G-League), καθώς και τους πολλά υποσχόμενους Τζέρικολ Χελμς (απόφοιτο του ιστορικού Νορθ Καρολάϊνα Στέιτ) και Tζορτζ Κόντιτ (από την επαγγελματική λίγκα του Πουέρτο Ρίκο), ενώ παρέμειναν ο Τρέβις Σίμσον και ο αρχηγός Νίκος Γκίκας.

Παράλληλα, ο Προμηθέας, με την πρότυπη Ακαδημία και το πρόγραμμα «ΝΟΥΣ», συνεχίζει να επενδύει σε νέα παιδιά, με τους Τανούλη, Λάγιο, Πλώτα και Βασιλείου να αποτελούν σημαντικά prospect και να αναμένεται να έχουν ρόλο στο φετινό ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…