Κεντρική Basket League Ανακοίνωσε Μαρκίς Τιγκ ο Κολοσσός

Ανακοίνωσε Μαρκίς Τιγκ ο Κολοσσός

Μαρκίς Τιγκ

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Κολοσσός Ρόδου, προχώρησε σε μία ακόμα μεταγραφική κίνηση. Οι Ροδίτες συμφώνησαν με τον Μαρκίς Τιγκ (29 ετών, 1,88μ. ύψος, γκαρντ), αδερφό του πρώην NBAer Τζεφ Τιγκ.

Η ανακοίνωση του Κολοσσού:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Μαρκίς Τιγκ. Ο Μαρκίς Τιγκ είναι γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1993, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Έχει ύψος 1,88μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ. Στο κολέγιο έπαιξε μόλις για μία χρονιά, όπου το 2011/12 φόρεσε τη φανέλα του Κεντάκι.

Το 2012 επιλέχτηκε στο νούμερο «29» του ντραφτ από τους Μπουλς, στους οποίους ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, ενώ τη σεζόν 2013/14 αγωνίστηκε στην G League με τη θυγατρική ομάδα των Τίμπεργουλβς, Iowa Wolves. Το 2014 έγινε ανταλλαγή στους Νετς, στη συνέχεια στους Σίξερς και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους μετακόμισε στη θυγατρική ομάδα των Θάντερ.

Το 2016 ο Τιγκ μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ιρόνι Ναχαρίγια του Ισραήλ και στη συνέχεια υπέγραψε στη ρωσική Άβτοντορ, παίζοντας στη VTB League. Τον Μάρτιο του 2017 επέστρεψε στις ΗΠΑ για τη θυγατρική ομάδα των Πέισερς. Τη σεζόν 2018/19 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας με τη φανέλα της Jeonju KCC Egis, ενώ την επόμενη έπαιξε στους Μέμφις Χασλ.

Την περσινή σεζόν, ο Τιγκ αγωνίστηκε στην Αγγλία και τους Λόντον Λάιονς, με τους οποίους μέτρησε 13 αγώνες, έχοντας κατά μέσο όρο 14,7 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ και 1,2 κλεψίματα».

  • Χέιλ Χάντερ Προμηθέας - Κολοσσός

    Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου 84-79

    Απέφυγε το σοκ στην παράταση ο Προμηθέας Ο Κολοσσός Ρόδου έδειξε άκρως ανταγωνιστικό πρόσω…
  • 6145855 1

    Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

    Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…
  • ΠΑΟΚ

    ΠΑΟΚ: Χωρίς απουσίες στην Ρόδο

    Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Με την συμμετοχή όλων των παικτών, συνεχίστηκε σήμερ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα Έπειτα από ένα παιχν…