Κεντρική Γ' Εθνική Αγγελόπουλος: «Ανάγκη για όλους ο σωστός προγραμματισμός»

Αγγελόπουλος: «Ανάγκη για όλους ο σωστός προγραμματισμός»

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος

Με δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Τις αποχωρήσεις των ομάδων από τα πρωταθλήματα, λίγο πριν από την έναρξη των διοργανώσεων και τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενο.

Η άποψή του έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι ένας άνθρωπος που ζει για το μπάσκετ και δεν ζει από το μπάσκετ. Ο Αγγελόπουλος έχει ξοδέψει χρήματα και χρόνο, έχει άποψη (ενίοτε κι αιρετική), που παλεύει για τα πιστεύω του και δεν χαρίζεται.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αγαπητοί φίλοι,
Ξέρετε ότι ως προσωπικότητα κι ως άνθρωπος ποτέ δεν κρύφτηκα και ποτέ δεν φοβήθηκα να πω την άποψή μου, ακόμα κι αν πληγώνει μερικούς. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί όλη η μπασκετική Ελλάδα ένα ντεμαράζ αποχωρήσεων, από ομάδες που τελευταία στιγμή αποφασίζουν να μην συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, υποβιβάζοντας κατά πολύ την εικόνα που θέλουμε όλοι να εκπέμπουν τα πρωταθλήματα μας.

Η πρόταση η δική μου είναι ότι αμέσως μόλις τελειώνει το πρωτάθλημα πρέπει οι ομάδες να δηλώνουν αν θα κατέβουν ή όχι. Δεν γίνεται τελευταία στιγμή να αποχωρούν, σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Πρέπει να σέβεσαι τη διοργανώτρια αρχή και τις υπόλοιπες ομάδες.

«Αν δεν κατέβουν να υποστούν διπλό υποβιβασμό»

Επίσης, οι ομάδες που θέλουν να παίξουν μπαράζ ανόδου, ή υποβιβασμού, πρέπει να επιβεβαιώνουν από πριν ότι αν χρειαστεί να παίξουν στο ανώτερο πρωτάθλημα θα μπορούν να συμμετάσχουν. Αν δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη συμμετοχή τους, έστω και με το κατώτερο μπάτζετ, τότε να μην συμμετέχουν καθόλου στη διαδικασία των playoff.

Σε περίπτωση που ένας σύλλογος, ενώ έχει δηλώσει ότι θα παίξει κανονικά, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποχωρήσει, τότε πρέπει να υποβιβάζεται δύο κατηγορίες!

Κύριοι, το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από σωστό προγραμματισμό, τόσο από τα υψηλά κλιμάκια του αθλήματος, όσο και από όλους εμάς τους παράγοντες, που δεν γίνεται να είμαστε άμοιροι ευθυνών».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…