Κεντρική Eurobasket “Πόλεμος” Γεωργίας εναντίον Τουρκίας: «Προκλητικός ο Αταμάν»

“Πόλεμος” Γεωργίας εναντίον Τουρκίας: «Προκλητικός ο Αταμάν»

cf80cf8ccebbceb5cebccebfcf82 ceb3ceb5cf89cf81ceb3ceafceb1cf82 ceb5cebdceb1cebdcf84ceafcebfcebd cf84cebfcf85cf81cebaceaf

Γεωργία - Τουρκία

Ανακοίνωση “βόμβα” απο μεριάς Γεωργίας προς την Τουρκία για τα επεισόδια που έγιναν στο μεταξύ τους αγώνα. Στις καταγγελίες των Τούρκων για επίθεση και σωματική βία από παίκτες και άνδρες ασφαλείας, οι Γεωργιανοί απαντούν μιλώντας για ψέματα από την απέναντι πλευρά και ζητούν από τη FIBA να αναλάβει δράση.

Η ανακοίνωση της Γεωργίας:

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας εκφράζει την οργή της για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της εθνικής Τουρκίας. Όσα έκανε είχαν στόχο να οξύνουν τα πνεύματα και προχώρησε σε άσεμνες χειρονομίες κατά των διαιτητών και των φιλάθλων. Πρόκειται για μια ανήθικη συμπεριφορά, που έχει δείξει και κατά το παρελθόν. Οι ύβρεις του είχαν επίδραση στους παίκτες του και είχαν ως συνέπεια να επιτεθεί ο Φουρκάν Κορκμάζ στους παίκτες μας, κάτι που συνοδεύτηκε με απειλές. Επίσης λάβαμε πολλά απειλητικά μηνύματα ακόμη και για τις ζωές μας από Τούρκους οπαδούς. Πολλοί παίκτες μας δέχτηκαν τέτοια μηνύματα. Η ομοσπονδία μας απαιτεί από τη FIBA να αναλάβει δράση για τη συγκεκριμένη υπόθεση και να απαντήσει στην εκούσια προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου προπονητή.

Παράλληλα, η συκοφαντική δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, για επίθεση σε παίκτη της Τουρκίας από την αστυνομία και από δικούς μας παίκτης, ξεπερνά τα όρια. Η ομοσπονδία μας θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι ψευδής η δήλωσή του και ελπίζουμε ο ίδιος να μην εκφράζει τη φιλική ομοσπονδία της Τουρκίας στο σύνολό της, αλλά πως πρόκειται για προσωπική του άποψη, η οποία δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Γι’ αυτό ζητούμε να γίνει έρευνα για να έρθει η αλήθεια στο φως.

Ως ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας παίρνουμε απόσταση από κάθε μορφή βίας. Η θέση μας είναι πως ό,τι πιθανό συμβαίνει μεταξύ των παικτών μέσα στο γήπεδο, δεν θα πρέπει να πηγαίνει πέρα από τα όρια του αγωνιστικού χώρου».

The post “Πόλεμος” Γεωργίας εναντίον Τουρκίας: «Προκλητικός ο Αταμάν» appeared first on overfm.gr.

Πηγή overfm.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…