Κεντρική Eurobasket Ιτούδης: «Είμαστε μαχητικοί, παίκτης ομάδας ο Γιάννης»

Ιτούδης: «Είμαστε μαχητικοί, παίκτης ομάδας ο Γιάννης»

ceb9cf84cebfcf8dceb4ceb7cf82 ceb5ceafcebcceb1cf83cf84ceb5 cebcceb1cf87ceb7cf84ceb9cebacebfceaf cf80ceb1ceafcebacf84ceb7cf82 cebf

Ιτούδης

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε για τη νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας, τα στοιχεία που κρατάει, το που χρειάζεται η ομάδα βελτίωση, αλλά και για τον εξαιρετικό Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

«Είχαμε τις καλές μας στιγμές, δυστυχώς στις κακές στιγμές η Ιταλία επέστρεψε στο ματς. Έπαιξαν small ball, με πολύ καλούς σουτέρ. Το ελέγξαμε με άμυνα αλλαγών, ακολουθήσαμε το πλάνο ακόμη και με τα μεγάλα μας κορμιά στην περιφέρεια.

Δεν κερδίσαμε τη μάχη των ριμπάουντ αλλά στις κρίσιμες στιγμές ήμασταν εκεί. Δεν μου άρεσε η κυκλοφορία της μπάλας αλλά θα το διορθώσουμε. Το καλό είναι πως ο Παπαγιάννης επέστρεψε, συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είναι πολύ μαχητικοί και ανταγωνιστικοί και αυτό είναι σπουδαίο».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης με τεράστιο κίνητρο, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά τον κάνει μοναδικό ότι είναι παίκτης ομάδας. Οδηγεί την ομάδα με το παράδειγμά του. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι, αλλά μιλάμε για μια αθλητική κοινωνία. Όταν σε σέβονται όλοι, είναι πολύ σημαντικό».

Για τα σουτ:

 «Είμαστε ομάδα που μπορεί να βρει λύσεις και να δημιουργήσει για τους άλλους παίκτες. Ο Γιάννης, ο Νικ, ο Τάιλερ και άλλοι μπορούν να το κάνουν. Θα ήμουν τουλάχιστον ανόητος αν συγκρατούσα την ομάδα μου να πάρει σουτ σε τέτοιες συνθήκες.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες καλύτερες επιλογές, αλλά αυτό θέλει χρόνο. Δεν έχει να κάνει με ελευθερία των παικτών, αλλά με τις αποστάσεις και το τι κάνουμε με αυτές».

Για το αν είναι ευχαριστημένος:

«Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες. Το να δουλεύεις σκληρά και να παίζεις σκληρά είναι σημαντικό. Το να είσαι ανταγωνιστικός για δύο σερί βράδια ή όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, δεν είναι κάτι δεδομένο. Η ομάδα μου το έχει αυτό και δεν πρέπει να το χάσουμε.

Έχουμε έξυπνους παίκτες, αλλά πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στην επικοινωνία μας. Σήμερα κάναμε καλύτερη δουλειά από χθες. Χάσαμε και πάλι μια διαφορά, αλλά δεν παίζουμε μόνοι, έχουμε σπουδαίους αντιπάλους. Έχουμε άλλες τρεις μεγάλες ομάδες να κερδίσουμε στον όμιλο».

Για το μέλλον της Εθνικής:

«Το μέλλον μας είναι το αυριανό ρεπό, η προπόνηση και το βίντεο. Το Βερολίνο είναι ωραία πόλη, έχω προσωπικά πολύ όμορφες εμπειρίες, αλλά είναι πολύ μακρινό ακόμη».

Για την Ιταλία:

«Η Ιταλία παίζει με υψηλή ενέργεια, στο ματς με την Εσθονία ήταν φανταστική. Έπρεπε να επιλέξουμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τον υψηλό ρυθμό τους. Επιλέξαμε την άμυνα με αλλαγές, αυτό μπορεί να φέρει ψηλούς μακριά από το καλάθι και να χαθούν ριμπάουντ, όμως ρίξαμε τον ρυθμό τους.

Δεν κερδίσαμε τη μάχη των ριμπάουντ, αλλά κερδίσαμε. Οι ομάδες που αντιλαμβάνονται τα μειονεκτήματά τους, μπορούν να τα κάνουν πλεονεκτήματα. Η Ιταλία δεν τα παρατά και τους συγχαίρω».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

The post Ιτούδης: «Είμαστε μαχητικοί, παίκτης ομάδας ο Γιάννης» appeared first on overfm.gr.

Πηγή overfm.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…