Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Σερέλης: «Ήταν σαν να μην έφυγα ποτέ από το Λαύριο»

Σερέλης: «Ήταν σαν να μην έφυγα ποτέ από το Λαύριο»

Σερέλης

Ο Χρήστος Σερέλης πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις αφού επέστρεψε και επίσημα στον ΄πάγκο του Λαυρίου.

Ο Χρήστος Σερέλης επέστρεψε και επίσημα στον πάγκο του Λαυρίου. Ο Έλληνας τεχνικός είχε αφήσει πριν δύο χρόνια την αγαπημένη του ομάδα για να είναι βοηθός του Γιώργου Βόβορα στον Παναθηναϊκό. Τώρα πια επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα, και προχώρησε σε κάποιες δηλώσεις στο ΕΣΑΚΕ όπου μιλάει για την θητεία του στους «πράσινους» αλλά και τα πολλά νέα παιδιά που διαθέτει το Λαύριο.

Οι δηλώσεις του του Χρήστου Σερέλη:

Για τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Ήταν δύο μήνες ιδιαίτερα σημαντικοί για εμένα, για την πορεία μου στον χώρο της προπονητικής. Ο τρόπος λειτουργίας είναι τελείως διαφορετικός».

Για την επιστροφή του στο Λαύριο:

«Ήταν σαν να μην έφυγα ποτέ! Δεν υπάρχει κάτι καινούριο, από αυτό που στοχεύει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Θα έχουμε ένα νεανικό σύνολο από Έλληνες και ξένους παίκτες που θέλουν να δείξουν πράγματα. Θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ που θα αρέσει στον κόσμο και που θα επιτρέψει στην ομάδα θα πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία».

Για τα πολλά νέα παιδιά στην ομάδα:

«Είναι ένα ρίσκο που γενικά το παίρνουμε κάθε χρόνο, με αθλητές που θα ξεκινήσουν τώρα την επαγγελματική τους καριέρα. Η φετινή χρονιά θα έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο γιατί και στους Έλληνες παίκτες, δεν είμαστε περισσότερο έμπειροι. Μπορούμε ίσως να εξαιρέσουμε τον Πέτρο Γερομιχαλό που κι εκείνος δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, αλλά είναι ο μοναδικός με εμπειρία χρόνων στην Basket League.

Θέλουμε να καλύψουμε το έλλειμμα εμπειρίας με άλλα στοιχεία που έχουν οι παίκτες, όπως η όρεξη, η αθλητικότητα και η ενέργεια, ώστε να μην φανεί όποιο πρόβλημα, θεωρητικά, μπορεί να υπάρξει. Άλλωστε γι’ αυτό είμαστε εδώ οι προπονητές για να τους βοηθήσουμε.

Είναι κάτι που το λέω πολύ καιρό, ακόμα και όταν φτάσαμε μέχρι τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Οι ομάδες σαν το Λαύριο, και με τα λίγα οικονομικά μέσα που έχουν, είναι η μοναδική τους ελπίδα. Να μπορούν να έχουν αθλητές που δεν παίζουν για το μεγάλο συμβόλαιο, αλλά για τα επόμενα μεγάλα συμβόλαιά τους. Και θα έχουν την ευκαιρία μέσα στην ομάδα και λάθη να κάνουν και να μάθουν αλλά και να παίζουν σε ένα περιβάλλον πιο προστατευμένο.

Είναι μονόδρομος. Και βλέπω πως φέτος επειδή πραγματικά τα οικονομικά είναι πάρα πολύ δύσκολα, ενώ οι ομάδες δεν έλαβαν και χρήματα που περίμεναν από το στοίχημα, ακολουθούν αυτό το μοντέλο. Νομίζω θα είναι μια χρονιά που θα δούμε πολλούς rookies».

Για την αποχώρηση βασικών Ελλήνων παικτών από την ομάδα:

«Ουσιαστικά από φέτος πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο ελληνικό κορμό αθλητών. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουμε στο μυαλό μας ώστε να μπουν στην ομάδα. Αυτός όμως είναι ο μοναδικός δρόμος. Να χτίζουμε ομάδες που θα αποτελούνται από νέους Έλληνες που δεν θα στοιχίζουν ακριβά αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στην Basket League και να πλαισιώνονται από νέους ξένους. Φέτος, πέρα από τον Γερομιχαλό, απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνουν ο Νικολαΐδης, ο Βουλγαρόπουλος και ο Πιλάβιος που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε να βάλουμε και άλλους ακόμα και νεότερους. Για παράδειγμα ο Σπρίντζιος που είναι σε μικρή ηλικία αλλά δουλεύει καλά, αλλά και άλλους που θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις δυνατότητές τους».

Για το τεχνικό τιμ που θα έχει στο πλευρό του:

«Στον πάγκο μπορούν να γίνουν αλλαγές γιατί υπάρχουν προτάσεις. Οπως ο Ισίδωρος (σ.σ. Κουτσός) που πήγε στον Παναθηναϊκό ή ο Πασχάλης στο εξωτερικό. Ο Σάββας (σ.σ. Καμπερίδης) όταν εγώ δεν ήμουν στην ομάδα είχε δεχθεί μια άλλη πρόταση, από το Περιστέρι. Εχω πάρα πολύ καλές σχέσεις με όλους τους συνεργάτες μου. Και οι νέοι είναι έμπειροι προπονητές και θεωρώ πως η συνεργασία θα έχουμε θα είναι τέτοια που θα βοηθήσει την ομάδα αλλά και τα νέα παιδιά ώστε να τα βελτιώσουμε.

Δεν έχω ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση με πατέρα και γιο στην ίδια ομάδα. Είμαι βέβαιος πως και οι δύο μπορούν να διαχωρίσουν τους ρόλους τους και από τις δύο πλευρές. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, θα είναι μια σωστή σχέση. Ο Σωτήρης γνωρίζει πολύ καλά τον επαγγελματικό αθλητισμό και θα βάλει τις γραμμές που χρειάζονται».

Για το αν έχει παρακολουθήσει τις κινήσεις των άλλων ομάδων:

«Πολλές ομάδες, είτε λόγω ανάγκης είτε φιλοσοφίας, έχουν στραφεί σε πιο οικονομικές λύσεις ξένων παικτών. Προσωπικά μου αρέσει μου αρέσει αυτό, θα αναδειχθεί για άλλη μια φορά η δουλειά των προπονητών. Προφανώς θα ήθελα να υπάρχουν καλύτερα οικονομικά δεδομένα ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον, καλό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Γιατί δεν σημαίνει πως οι νέοι είναι και καλύτεροι. Αλλά με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, το πιο δίκαιο και πιο σωστό είναι οι ομάδες να κινούνται με βάση τα δεδομένα τους.

Και όχι να στήνονται ακριβά σύνολα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και εν τέλει στο τέλος να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλωστε παραδείγματα με φερέγγυες ομάδες να χάνουν τον δρόμο τους και τον στόχο τους. Ελπίζω να αλλάξει. Όλοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να βοηθήσουμε το μπάσκετ να αναζητήσει και να αποκτήσει αυτά που αξίζει τα οποία δεν τα λαμβάνει όπως τα δικαιούται».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…