Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πατρίκης: «Θέλουμε να φτάσουμε ως τον τελικό»

Πατρίκης: «Θέλουμε να φτάσουμε ως τον τελικό»

patrikis e1660760210788 jpg

Η Εθνική Παίδων έκανε ένα βήμα πιο μακριά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στη Βόρεια Μακεδονία, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λετονία

Η Εθνική Παίδων έκανε ένα βήμα πιο μακριά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στη Βόρεια Μακεδονία, με τον Ανδρέα Πατρίκη να μιλάει για την ομάδα.

Ο Πατρίκης είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν, κάνοντας πολύ δουλειά στο ζωγραφιστό, όπως και ο Στέφανος Σπάρταλης.

Αναλυτικά είπε:

«Ε, βγήκαν οι φάσεις και πήραμε τις προσπάθειες», ήταν η εξήγηση με τον πλέον απλό τρόπο του Πατρίκη για τους 23 πόντους και τα 12 ριμπάουντ που πήρε από τους ψηλούς της σήμερα η ελληνική ομάδα: «Βλέπουμε το παιχνίδι, βλέπουμε τι μας δίνει, τι φάσεις βγαίνουν και πράττουμε ανάλογα για το καλό της ομάδας. Όχι μόνο εμείς, όλοι μας! Ότι είναι για το καλό της ομάδας, είναι καλό για όλους μας».

Τόσο απλή λογική που συνοψίζει ουσιαστικά τη φιλοσοφία ολόκληρη αυτής της ομάδας και της πορείας της ως τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε δυνατά, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος ή όποιες ατυχίες κι αν έχουμε. Όπως ήταν αυτή του Λιοτόπουλου για τον οποίο παίζουμε σε κάθε παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, ή όπως ήταν αυτή του Αμπόσι σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του αν χρειαστεί όλοι οι υπόλοιποι όπως κάναμε και με τον Λευτέρη».

Ο ίδιος είχε τη δική του άτυχη στιγμή, ελάχιστα πριν τον τραυματισμό του Βενιαμίν Αμπόσι, όταν «τρόμαξε» το γήπεδο πέφτοντας στο παρκέ, κρατώντας το γόνατό του. Λίγα λεπτά αργότερα αγωνιζόταν κανονικά: «Δεν καταλαβαίνω τίποτα εγώ», λέει γελώντας… «Καλά είμαι…».

Και έρχεται άμεσα και η απάντηση στο ερώτημα τι έχουν σκοπό να κάνουν σε αυτή τη διοργάνωση: «Θέλουμε να φτάσουμε ως τον τελικό. Τώρα από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Δεν σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο αντίπαλος, σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε το καλύτερο. Με αυτό το σκεπτικό φτάσαμε ως εδώ, με αυτό θα συνεχίσουμε κι ότι έρθει, παρά τη σημαντική απώλεια του Λευτέρη, παρά το γεγονός ότι ίσως να μην έχουμε στο αυριανό παιχνίδι τον Βενιαμίν».

Δίπλα στην ομάδα πάντως βρίσκεται και κάποιος που ξέρει το μπάσκετ πολύ καλά. Μπορεί να μην μπορεί να αγωνιστεί πλέον, μπορεί να απέχει λίγο από τα 16 χρόνια των μικρών διεθνών μας, αλλά η παρουσία του είναι σημαντική: «Ναι, είναι μαζί μας και ο Δήμος Ντικούδης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι εκεί για εμάς και νιώθει το παιχνίδι μαζί μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…