Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Λαύριο: Διπλή επένδυση στο… αμερικάνικο όνειρο

Λαύριο: Διπλή επένδυση στο… αμερικάνικο όνειρο

plummer segu e1659547634852 jpg

Δύο «ρούκι» βάζει στη μηχανή του το Λαύριο. Επενδύει σε ταλέντα από τις ΗΠΑ, θέλοντας να βγάλει τους νέους… Κάρτερ κι Άλφα Ντιαλό. Γράφει η Λένα Καραλή

Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε το Λαύριο να επενδύει σε Έλληνες ταλέντα. Ένα ζήτημα είναι αν υπάρχουν κι ένα δεύτερο πόσο κοστίζουν. Ως εκ τούτου, ενδεχομένως και στην ομάδα να ήθελαν να επενδύσουν σε δικά μας παιδιά, πλην όμως ακολουθούν τους νόμους της αγοράς κι εντάσσουν δύο πολλά υποσχόμενους Αμερικανούς.

Ο Ρονάλντο Σεγκού είναι από το Μπάφαλο. Αν και παρθένος στο ζώδιο (γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1999) έδειξε πολύ καλά στοιχεία στους «ταύρους». Γκαρντ, που είχε 9.1 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ, έχει ενδιαφέρον. Το Λαύριο είναι η ομάδα, που θα τον βάλει στην… κανονική ζωή, στον επαγγελματικό δρόμο.

 
Ένας… υδραυλικός στο Λαύριο

Ο Αλφόνσο Πλούμερ (θα μπορούσε να διαβαστεί και Πλάμερ) είναι ένα κόμπο γκαρντ. Κατά σύμπτωση είναι κι αυτός παρθένος (4 Σεπτεμβρίου 1997) είχε καλά νούμερα (14.6 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ), παίζοντας στο Ιλινόις.

Το Λαύριο επενδύει σε δύο ταλέντα. Προδήλως κι είναι ρισκαδόρικη επιλογή, αλλά έχει το ενδιαφέρον της. Άλλωστε, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει συνηθίσει τον κόσμο του μπάσκετ στην… εύρεση κι ανάδειξη ταλέντων. Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα των Κάρτερ κι Άλφα Ντιαλό, αλλά αν ανατρέξετε στην ιστορία του συλλόγου θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι οι μόνοι.

Αυτό που περιμένουμε, με την παρουσία των δύο πιτσιρικάδων στο Λαύριο, είναι ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού, καθώς αυτό είναι το στυλ τους, όπως θα δείτε και στα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές τους. Ταχύτητα, προσπάθεια για αιφνιδιασμό ή για καταστάσεις επιθέσεων 10 δευτερολέπτων, πίεση στην μπάλα, είναι τα στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν.

Έχουν έλλειμα σε ότι αφορά στην εμπειρία, στη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων, αλλά δεν είναι μόνοι τους. Το Λαύριο κάνει επένδυση, όπως με επιτυχία έχει ξανακάνει, οπότε δεν μένει παρά να περιμένουμε να μας συστηθούν τα δύο Αμερικανάκια. Και πού ξέρετε, μπορεί αύριο να τους βλέπουμε στην Ευρωλίγκα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…