Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κάνααν: «Ανυπομονώ για το ταξίδι μας!»

Κάνααν: «Ανυπομονώ για το ταξίδι μας!»

kanaan

Τις πρώτες του δηλώσεις του ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ο Αϊζάια Κάνααν.

Ιδιαίτερα, ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο OlympiacosBC TV για τους στόχους του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του στους φιλάθλους της ομάδας μας!

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Γεια σας φίλοι του Ολυμπιακού! Είμαι ο Αϊζάια Κάνααν.

Ανυπομονώ πραγματικά για την ευκαιρία που μου έχει δοθεί. Ανυπομονώ για το ταξίδι που θα κάνω μαζί σας. Θα είναι μια σπουδαία χρονιά και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσει.

Ένας από τους πρώτους μου στόχους ερχόμενος εδώ είναι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Παρακολούθησα την πορεία σας πέρυσι ειδικά αφότου σας αντιμετώπισα πρώτη φορά νωρίς στη σεζόν ως παίκτης της Ούνικς. Ήσασταν πολύ συγκροτημένη ομάδα. Ήταν εμφανές πως ήσασταν ενωμένοι. Όλοι ήθελαν να παίξουν ομαδικά, Όλοι ήθελαν να παίξουν ο ένας για τον άλλον. Ο κόουτς έκανε σπουδαία δουλειά στο ‘χτίσιμο’ της ομάδας. Ανυπομονώ να γίνω κομμάτι όλου αυτού.

Είχατε μεγάλη επιτυχία! Η ήττα στον ημιτελικό ήταν θλιβερή. Ήσασταν ένα ματς μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ανυπομονώ να βοηθήσω να φτάσουμε ως εκεί. Μίλησα με τον κόουτς. Περιμένει να έρθω και να είμαι ο εαυτός μου. Να φέρω το πάθος με το οποίο λατρεύω να παίζω, να φέρω την φωτιά και την ηγετική ικανότητα. Γιατί θα μας χρειαστεί όλους για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο. Θα ‘πιέζω’ τους συμπαίκτες μου καθημερινά και ελπίζω να κάνουν και εκείνοι το ίδιο σε εμένα. Όσο τους ‘πιέζω’ εγώ να με ‘πιέζουν’ και εκείνοι.

Πραγματικά ανυπομονώ να ‘χτίσω’ τη σχέση μου με τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου μέσα στην σεζόν. Μερικά στοιχεία που θεωρώ πως μπορώ να φέρω στο παιχνίδι είναι το πάθος μου, το πόσα πολλά σημαίνει για εμένα το μπάσκετ. Είμαι πρόθυμος να κάνω ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε. Θα κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής. Μπορώ να φέρω το παιχνίδι μου και να προσθέσω στοιχεία του στο παιχνίδι της ομάδας. Ανυπομονώ να φέρω την φλόγα και το πάθος που με διακρίνει.

Στόχος μου για τη σεζόν είναι να κερδίζουμε στο υψηλό επίπεδο και όλα τα άλλα θα έρθουν. Ποτέ δεν αγωνιώ για κάτι ατομικό. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα και η επιτυχία της. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίσουμε στο υψηλό επίπεδο, να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος για εμένα.

Από τα highlights των μεταξύ μας αναμετρήσεων… Θυμάμαι πως την πρώτη φορά που έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό, έγινε καταπληκτικός αγώνας. Νομίζω πως είχε πάει στην παράταση. Ήταν πολύ σκληρό ματς μέχρι την τελευταία στιγμή. Θεωρώ πως αυτή η ομάδα μας το ‘έβγαλε’, το να παίξουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια φωτιά μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αντιλήφθηκα πως αυτή η ομάδα είναι πρωταθλήτρια. Είμαι πραγματικά ευλογημένος και νιώθω τιμή να είμαι μέλος της τη φετινή σεζόν.

Ανυπομονώ να συναντήσω τους φιλάθλους να ζήσω τις ‘μάχες’ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχω ακούσει πολλές σπουδαίες  ιστορίες για αυτά τα ματς. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ με τους φιλάθλους στο εκπληκτικό μας γήπεδο. Το πρώτο μου ματς ελπίζω να είναι πραγματικά ενδιαφέρον και ένας αγώνας καλωσορίσματος. Ανυπομονώ για αυτό,
ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα, να μάθω την κουλτούρα, να ‘χτίσω’ την σχέση μου με τον οργανισμό, με τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους.

Παιδιά φέρτε την ενέργειά σας, ανυπομονώ να ‘τραφώ’ από αυτή και μαζί να βγούμε να ανταγωνιστούμε στο υψηλό επίπεδο. Ότι ‘φέρετε’ θα προσπαθήσω να σας το επιστρέψω! Θέλω να πω ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα σε αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό, στον Ολυμπιακό. Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να έρθω εκεί να δώσω ότι μπορώ σε κάθε παιχνίδι. Θα παλεύω μέχρι τέλους ότι κι αν γίνει.

Σας ευχαριστώ! Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…