Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Γκαμπαχόσα: «Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Eurobasket»

Γκαμπαχόσα: «Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Eurobasket»

garbajosa e1659385280225

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαμαχόσα τόνισε σε δηλώσεις του ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο στο Eurobasket.

Μετά τους Γκόραν Ντράγκιτς και Νικολά Μπατούμ, και ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ότι η εθνική Ελλάδος μπορεί διεκδικήσει θέση στο βάθρο στο Eurobasket, ενώ στάθηκε και στην κριτική που δέχεται ο Λορέντζο Μπράουν για την απόφασή του να πάρει Ισπανικό διαβατήριο.

Οι δηλώσεις του Χόρχε Γκαμαχόσα:

«Η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Τουρκία είναι υποψήφιες για μία θέση στο βάθρο. Για εμάς (σ.σ την Ισπανία) είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων, αλλά θα παλέψουμε, όπως πάντα. Έχει τεράστια αξία για εμάς ότι θα έχουμε τον Ρούντι Φερνάντεθ και τον Σέρχιο Γιουλ.

Το ότι ο Μπράουν έχασε την αμερικανική υπηκοότητα λέει πολλά για το πόσο δεσμευμένος είναι. Θαυμάζει εδώ και χρόνια την εθνική Ισπανίας, κάτι που συνδυάστηκε με το γεγονός ότι είχαμε τους τραυματισμούς των Ρούμπιο και Αλοθέν, αλλά και την απόσυρση του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η εύκολη κριτική και ο λαϊκισμός από ανθρώπους που ξέρουν όσο σκληρά δουλεύουμε. Περισσότεροι από 40 παίκτες έχουν κάνει ντεμπούτο τα τελευταία χρόνια στην εθνική ομάδα, αλλά λένε ότι το γεγονός πως με την απόφαση να έχουμε έναν νατουραλιζέ παίκτη έπειτα από έξι χρόνια κλείνουμε τον δρόμο στους νέους παίκτες, κάτι που είναι ψέμα. Ο Μπράουν έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη και το να μην τον έχουμε θα ήταν ανεύθυνο από μέρους μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…