Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης EuroBasket U16: Καλή αρχή κορίτσια

EuroBasket U16: Καλή αρχή κορίτσια

EuroBasket U16

Νίκη της Εθνικής ομάδας των Κορασίδων στη δεύτερη αγωνιστική του EuroBasket U16, κόντρα στην Δανία και τόνωση της ψυχολογίας για την πολύ δύσκολη συνέχεια. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μία κακή ομάδα, η οποία παρέσυρε και τη δική μας, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται ο ρυθμός και το καλάθι.

Το πρώτο βήμα έγινε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Κτιστάκη να αφήνει την πίεση και να επιλέγει ζώνη.
Ένα τρίποντο της Φελούρη και ένα της Στολίγκα ήταν η αρχή.

Η Παναγιώτα Στολίγκα, που να σημειωθεί έκανε δύο εξαιρετικά Πανελλήνια πρωταθλήματα φέτος, πάλι σήμερα ήταν η πρώτη σκόρερ τής ομάδας, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, με πολύ αξιόπιστο σουτ, συνέχισε να πυροβολεί. Στην εξίσωση μπήκαν και οι υπόλοιπες παίκτριες, κυρίως η Ζιάκα, που όμως δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες και σίγουρα αυτό πρέπει να αλλάξει στην συνέχεια.

Η Δανία δεν είχε απάντηση και το 42-22 της επανάληψης έφερε τελικά την άνετη πρώτη νίκη. Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα επιθετικό, αφού το καλάθι μπαίνει κυρίως από την άμυνα και με με σουτ κοντινό ή μακρινό.

Δυστυχώς, όπως γράψαμε, δεν έχουμε ψηλές, με συνέπεια να μην υπάρχει παιχνίδι στο ζωγραφιστό, αφού και η μόνη που μπορεί να παίξει εκεί (η Σύρπα) πέρασε τραυματισμό, ενώ δείχνει πολύ κουρασμένη μετά μία τόσο δύσκολη χρονιά, με παιχνίδια σε τρία πρωταθλήματα.

Επίσης δυσκολία στο ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα μια με μία ούτε στις κορασίδες είδα. Το μοναδικό μπάσιμο θυμάμαι έκανε η Φελούρη, σημειώνοντας καλάθι.

Πολύ ελπιδοφόρα η κόρη του παλιού παίκτη του Άρη Θεσσαλονίκης, του Άρη Χωλόπουλου, η Βασιλική με το ευχάριστο πως μαζί με τη νέα συμπαίκτρια της στον Παναθλητικό Σύρπα είναι και του χρόνου κορασίδες.

Το σημερινό αποτέλεσμα, εκτός της ψυχολογίας, μας οδηγεί πέρα από την τελευταία θέση στον όμιλο. Όλα γνωρίζουμε σε αυτά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίζονται στα χιαστί παιχνίδια, που στο συγκεκριμένο θα διεξαχθούν Τρίτη και Τετάρτη.

Η διασταύρωση γίνεται με τον όμιλο όπου το Βέλγιο δείχνει πολύ δυνατό, μας είχε κερδίσει στο τουρνουά της Ιταλίας, μάλλον θα είναι πρώτο και θα ακολουθήσουν Πορτογαλία, Λετονία και Πολωνία. Να θυμίσω ότι στα τουρνουά προετοιμασίας είχαμε μια νίκη μία ήττα με την Πορτογαλία και είχαμε κερδίσει την Πολωνία.
Άλλο βέβαια φιλικά και άλλο τα επίσημα παιχνίδια.

Αύριο με την Τσεχία θα δούμε πού ακριβώς είμαστε, καθώς η αντίπαλος είναι ψηλότερη ομάδα, έχει καλά στοιχεία και ουσιαστικά η νικήτρια θα πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Καλή συνέχεια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…