Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Εθνική νεανίδων: Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο… δια ταύτα

Εθνική νεανίδων: Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο… δια ταύτα

Η Eθνική ομάδα των νεανίδων στο κρίσιμο σημείο των χιαστί αγώνων μετά την ολοκλήρωση των ομίλων. Τα κορίτσια, με δύο σπουδαίες εμφανίσεις στα δύο πρώτα ματς και μια πολύ κακή στο αδιάφορο τελευταίο, τερμάτισαν στην πρώτη θέση με το σπαθί τους, κάτι που ενδεχομένως κανείς δεν πίστευε.

Πριν την έναρξη του EuroBasket αν θέλαμε να διαλέξουμε μία αντίπαλο από τον πολύ δύσκολο όμιλο με Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία αναμφίβολα θα επιλέγαμε την τελευταία. Αυτό και έγινε.

Σε ένα καθοριστικό αγώνα που παίζεται η παρουσία της ηλικιακής ομάδας μέχρι τα 18 στα κορίτσια, η πιο άπειρη από τις τέσσερις που πήραν μέρος μέχρι τώρα σε αγόρια και κορίτσια στα EuroBasket τα οποία προηγήθηκαν φέτος και δεν πήγαν όπως αναμένονταν, αυτή με τίς λιγότερες πιθανότητες για κάτι καλό… είναι μία νίκη πριν την πρόκριση στην οκτάδα της Α’ κατηγορίας.

Να βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες Εθνικές ομάδες νεανίδων της Ευρώπης, είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία.

Δεν ξέρω πόσα χρόνια πίσω πρέπει να ανατρέξουμε ώστε να βρούμε κάτι αντίστοιχο στις γυναίκες. Σε περίπτωση ήττας μπλέκει σε περιπέτειες που αφορούν την παραμονή στην κατηγορία, και δεν θέλω να σκέπτομαι, ειδικά το ματς της Πέμπτης που κερδίζεις μένεις, χάνεις μπλέκεις με την τελευταία τετράδα όπου σώζεται μόνο η μία ομάδα.

Η ομάδα ήρθε με ελλείψει,ς όμως τα ίδια τα κορίτσια με τις οδηγίες του προπονητικού Τιμ μας έκαναν να ξεχάσουμε, ήρθε και άλλη μία με τον σοβαρό τραυματισμό της Μαρκέλλας Σταμούλου στην οποία ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα γήπεδα.

Η Πολωνία;

Δυνατή ομάδα, σχεδόν πάντα στη μεγάλη κατηγορία, βρέθηκε στον δύσκολο όμιλο έκανε τρεις ήττες και εκτός το τελευταίο ματς με την ισχυρότατη Ισπανία, πολέμησε τα άλλα δύο όπου έχασε 8π. από την Τουρκία και 10π. από την Ιταλία.

Είναι στα μέτρα μας και σίγουρα αν επαναλάβουμε εμφάνιση σαν τούς δύο πρώτους αγώνες στον όμιλο με Λετονία και Τσεχία όλα θα πάνε κατ’ ευχή.

Καλή τύχη στην ομάδα μας, όλοι είμαστε κοντά της και μακάρι οι φίλαθλοι του Ηρακλείου να την βοηθήσουν περισσότερο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Τι δεν είπε (δυστυχώς) ο Κώστας Τσαρτσαρής

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, λοιπόν, μίλησε για το νέο πλάνο της ΕΟΚ. Δεν έκανε κανέναν απολογισμό…