Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αντετοκούνμπο για το Ευρωμπάσκετ: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια»

Αντετοκούνμπο για το Ευρωμπάσκετ: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια»

20DCD56A FF4D 4F92 AD19 E36C1867129C jpeg

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην Media Day της εθνική ομάδας και αναφέρθηκε στους στόχους της επίσημης αγαπημένης.

Media day είχε σήμερα για την εθνική ομάδα μπάσκετ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως είναι φυσικό ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έθεσε χαμηλά τον πήχη και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Ιτούδη.

 

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε:

 

«Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ και μέρα με την ημέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Τόσο χρόνια δεν έχουμε προκριθεί στους οκτώ. Να πάμε να παίξουμε το χιαστί ματς. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια. Πρέπει να βελτιωθούμε ως ομάδα. Να δημιουργήσουμε μία καλή χημεία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε φέτος.

 

Έχει σημασία να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλο. Κι εγώ στο Μιλγουόκι είμαι ο καλύτερος. Εδώ είμαστε όλοι οι καλύτεροι, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα.

 

Είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Να παίξουμε με τα αδέρφια μου μαζί στην Εθνική. Να κάνουμε μαζί προπόνηση. Να μαρκάρουμε ο ένα τον άλλο. Είμαι χαρούμενος.

 

Δεν είναι δική μου δουλειά είναι του προπονητή το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ομάδα.

 

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά. Τρώμε τα μούτρα μας. Ο Καλάθης, ο Παπανικολάου είναι 32-33 χρονών έχουν μια ευκαιρία. Πάμε βήμα – βήμα.

 

Βήμα – βήμα να φτάσουμε στους οκτώ. Μακάρι εκεί να είμαστε καλοί και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

 

Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις. Ο κόουτς κάνει τρομερή δουλειά. Μας φέρνει κοντά, μας εξηγεί. Δεν μπορούμε πάντως να παίζουμε όπως παίζουμε στους Μπακς είναι απλά τα πράγματα. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα. Έχουμε μία ευκαιρία μπροστά μας. Έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε. Να παίξουμε σωστά, να παίξουμε άμυνα.

 

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να βάζουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Μακάρι να προκριθούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…