Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Ο Ολυμπιακός στους προκριματικούς ομίλους της Ευρωλίγκας

Ο Ολυμπιακός στους προκριματικούς ομίλους της Ευρωλίγκας

euroleaguewomen2022 jpg

Ελπίζαμε ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε επιτέλους κατευθείαν στοyς ομίλους της Ευρωλίγκας μετά την αξιοπρεπή του παρουσία, τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά τώρα που δεν συμμετέχουν οι Ρωσικές ομάδες.

Αμ δε, πάλι… Οι ερυθρόλευκες πληρώνουν άλλη μία φορά το κακό ranking του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη.

Μόλις ανακοινώθηκε από τη FIBA ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στις εννέα ομάδες οι οποίες χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τριών, θα δώσουν προκριματικούς αγώνες για τα τρ;iα εισιτήρια, στο διάστημα 11-13 Οκτωβρίου, για τούς ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι άλλες οκτώ ομάδες που θα βρεθούν στον προκριματικό γύρο και δύο θα στον όμιλο του Ολυμπιακού ύστερα, από κλήρωση που θα γίνει στο Μόναχο στις 15 Ιουλίου είναι: Η ρουμανική Σεπσι, η τουρκική Μπότας, η γαλλική Βιλνέβ Ντασκ, ο Ερυθρός Αστέρας, η Βίρτους Μπολόνια, η Τζιρονα από την Ισπανία, η ισραηλινή Ελιζούρ και η ουγγρική Μισκολτς.

Μία σημαντική παρατήρηση. Ο Ολυμπιακός δεν θα βρει στον δρόμο του τις τρείς πλέον ισχυρότερες ομάδες.
Ο λόγος; Επειδή ισχύσουν οι περιφέρειες όπως συμβαίνει πάντα. Η Τζιρόνα, η Βιλνέβ Ντασκ και η Βίρτους Μπολόνια ανήκουν στην δυτική, οπότε φτιάχνουν τον ένα όμιλο.

Οι άλλες έξι ανήκουν στην ανατολική και θα μπουν σε δύο ομίλους στην κλήρωση της Παρασκευής και από αυτές θα προκύψουν οι δύο αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας.

Μία πρόταση. Αν μπορεί ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει τον όμιλο του να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Οι δεκατρείς ομάδες (έτσι όπως είναι στην πάνω σειρά της κεντρικής φωτογραφίας), έχουν περάσει κατευθείαν στους ομίλους και τρεις ομάδες από του προκριματικούς κάνουν τις 16 που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των οκτώ.

Εννοείται πως οι έξι ομάδες που δεν θα πάρουν το εισιτήριο πάνε κατευθείαν στους ομίλους του Eurocup.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…