Κεντρική NBA Ο Μεντβεντένκο πουλάει τα 2 του δαχτυλίδια για την Ουκρανία
NBA

Ο Μεντβεντένκο πουλάει τα 2 του δαχτυλίδια για την Ουκρανία

medvedenko e1658766003639 jpg

Ο Ουκρανός πάουερ φόργουορντ δημοπρατεί τα 2 του δαχτυλίδια για να συγκεντρώσει λεφτά για αθλητικές υποδομές της Ουκρανίας.

Ο Σλάβα Μεντβεντένκο αποφάσισε να πουλήσει δύο σπουδαία αντικείμενα για να βοηθήσει την πατρίδα του, την Ουκρανία. Αναφερόμαστε στα δαχτυλίδια του ΝΒΑ, από τις κατακτήσεις πρωταθλήματος που είχε τις σεζόν 2001 και 2002.

Δείτε τις δηλώσεις του:

«Οι Ρώσοι κατέστρεψαν πάνω από 100 σχολεία. Η χώρα μου χρειάζεται πολλά χρήματα για να χτίσει ξανά τα σχολεία αυτά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν θα είναι τελευταίες σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Όμως έρχεται χειμώνας και τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να αθλούνται σε εσωτερικούς χώρους».

«Ήμουν σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια του Κιέβου και έβλεπα τις ρουκέτες να πέφτουν. Τότε το αποφάσισα. Τι ανάγκη έχω εγώ τα δαχτυλίδια, να κάθονται στο χρηματοκιβώτιό μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί κι εγώ να σκοτωθώ, οπότε είναι καλύτερο να τα πουλήσω για να βοηθήσει την πατρίδα μου και τα παιδιά μας».

«Υπερασπιζόμασταν τη γειτονιά μας, κάναμε ελέγχους και περιπολίες. Δεν είμαι ο καλύτερος στρατιώτης, αλλά μπορώ να βοηθήσω. Ο στρατός μας έκανε εξαιρετική δουλειά στην υπεράσπιση του Κιέβου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…