Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Ο Δικαιουλάκος και ο θηλυκός Ντόνσιτς

Ο Δικαιουλάκος και ο θηλυκός Ντόνσιτς

Ο θηλυκός Ντόνσιτς

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις, που κάνουν τη διαφορά, με τη βασική προϋπόθεση ότι γίνονται από ανθρώπους που γνωρίζουν, αγαπούν τον γυναικείο χώρο, έχουν μεράκι και -κυρίως- πλάνο και υπομονή. Το μεγάλο κόλπο θα λέγαμε είναι η μετακίνηση μίας κοπέλας 16 χρονών από τη Σλοβενία (όπου την ονομάζουν «θηλυκό Ντόνσιτς», όσον αφορά το ταλέντο, σε συνάρτηση με τη μικρή ηλικία) με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Το όνομα της, Αίσα Ζίβκα. Ύψος 1μ92! Έτος γέννησης 2006! Ο πρόεδρος της Λιόν, ο μεγάλος Τόνι Πάρκερ, όπως είχε κάνει με την πιτσιρίκα Λιθουανή Γιοσίτε, την πήρε στη Λιόν. Όμως δεν είχε υπολογίσει τον… κακό μάγο Τζώρτζη Δικαιουλάκο. Σιγά μην άφηνε τον… «θηλυκό Ντόνσιτς ο δικός μας.

sivka2

Ο Έλληνας κόουτς της εθνικής Σλοβενίας, αντιλήφθηκε αμέσως το ταλέντο της μικρής και της έδωσε χρόνο στη γυναικεία εθνική ομάδα, με σκοπό να έχει ένα σημαντικό όπλο του χρόνου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που γίνεται στη χώρα της και το Ισραήλ.

Όμως, η… μαγκιά ήταν διπλή. Πρώτα, όσον αφορά τη θέση. Την έβαλε δυάρι! Ένα κορίτσι 1μ92, ξαναλέω 16 χρονών. Εκεί πραγματικά κάνει τη διαφορά, τί να λέμε.

Επειδή, δε, θέλει να δουλέψει πολύ μαζί της, έκανε και τη δεύτερη: Βρήκε τον τρόπο και την… απήγαγε από τη Γαλλία.  Υπέγραψε συμβόλαιο στην Ιταλία, στην ομάδα του, την νταμπλούχο Σκίο και μάλιστα θα την έχει στη δωδεκάδα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα!

Τέτοιες κινήσεις είναι που κάνουν τη διαφορά και πραγματικά τις ζηλεύω. Να ευχηθώ και στα δικά μας;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…