Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Η Eθνική νέων γυναικών πάει Β. Μακεδονία να… τελειώσει τη δουλειά

Η Eθνική νέων γυναικών πάει Β. Μακεδονία να… τελειώσει τη δουλειά

ethnikii newn e1656952528451 jpg

Μπήκαμε λοιπόν στην εβδομάδα της επανέναρξης των Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, σε κορίτσια και αγόρια, που τόσο μας έλειψαν επί μία τριετία λόγω της πανδημίας.

Αρχή θα κάνουν το προσεχές Σάββατο οι νέες γυναίκες στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της  Β. Μακεδονία, όπου γίνεται το τζάμπολ του EuroBasket U20 της Β κατηγορίας. Μοναδικός σκοπός η άνοδος και αυτής της ηλικιακής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Εκεί που ήδη βρίσκονται οι κορασίδες και οι νεάνιδες, τις οποίες να σημειωθεί ανέβασαν σχεδόν, οι ίδιες παίκτριες.

Εξηγούμαι…

Η ομάδα της ανόδου των κορασίδων στην κεντρική φωτογραφία, όπου από τη σημερινή ομάδα των νέων γυναικών βλέπουμε τις Μποσγανά, Πολυμένη, Γούλα, Σακελλαρίου, Μπουντούρη, Παπαδοπούλου, Χατζηλεοντή και Αναστασόπουλου.

Όσες έμειναν κορασίδες κράτησαν την εθνική μας στην Α κατηγορία και όσες έγιναν νεάνιδες τον… χαβά τους, αφού ανέβασαν στα Σκόπια πάλι την εθνική νεανίδων στη μεγάλη κατηγορία.

Στην κάτω φωτογραφία είναι αυτή η εθνική μας στους πανηγυρισμούς της δεύτερης θέσης που κατέλαβαν το 2019, και βλέπουμε από τη σημερινή ομάδα των U20 τις… τρείς τής δεξιάς φωτό Χατζηλεοντή, Γούλα, Αναστασόπουλου μαζί με Δερμιτζάκη και Μπουντούρη.

women e1656952583670

ethniki newn gynaikwn e1656952499394

Προπονητής είναι ο έμπειρος στον γυναικείο χώρο και ικανότατος Θάνος Νίκλας, μετά τη θητεία του πέρυσι στη Σουηδία, με συνεργάτες την Λαρισινή Αραπατσάνη και τον Κατερινιώτη Χατζηιωάννου.

Νίκλας

Είναι μία πολύ ικανή ομάδα όπως έδειξε και στα δύο τελευταία φιλικά με τη Βουλγαρία και για εμένα θα είναι έκπληξη αν δεν βρεθεί στην πρώτη τριάδα, η οποία παίρνει την άνοδο για την Α.

Το πρόγραμμα της Εθνικής περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις:
Σάββατο 9 Ιουλίου 15:15 με Αλβανία
Κυριακή 22:00 με Τουρκία
Δευτέρα 17:30 με Ελβετία
Τρίτη 22.00 με Ουκρανία

Πρέπει στη λήξη αυτών των αγώνων να έχουμε τερματίσει στην πρώτη δυάδα για να συνεχίσουμε τον δρόμο για την άνοδο. Που σημαίνει, πως αν βγούμε πρώτοι παίζουμε την Παρασκευή 15 Ιουλίου με τον δεύτερο του Β ομίλου και αν δεύτεροι, με τον πρώτο.

Ο Β όμιλος απαρτίζεται από τις: Αρμενία, Γερμανία, Ισραήλ και Γεωργία.

Εφόσον τα πράγματα πάνε όπως αναμένονται… εκείνη την Παρασκευή θα είμαι κι εγώ στη Β. Μακεδονία, να χαρώ την άνοδο που την αξίζει και με το παραπάνω αυτή η τόσο ταλαντούχα ομάδα, τής οποίας μερικές αθλήτριες ήδη σπουδάζουν στις ΗΠΑ.

Καλή τύχη στην ομάδα μας!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…