Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Η Αθήνα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις: «Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν»

Η Αθήνα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις: «Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν»

ellada tourkia e1656704506963 jpg

Η Αθήνα -δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου- απάντησε στις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα», επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την πατρίδα τους», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι είναι «προφανέστατο» ότι οι «επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει».

«Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γ. Οικονόμου.

Επίθεση από το… αεροπλάνο της επιστροφής

Από το αεροπλάνο της επιστροφής του από τη Μαδρίτη στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε ξανά στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά κατά τη διάρκειας της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σε δηλώσεις του από το αεροπλάνο της επιστροφής ανέφερε «αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας;».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «δεν έχει καλές προθέσεις» ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του «αν δεν συμμαζευτεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μεσολάβηση τρίτων χωρών που ζητούν να υπάρξει συνάντηση Αθήνας – Άγκυρας, με τον Ερντογάν να σημειώνει: «Τους είπαμε: “Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή.” Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…