Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ 2022 (όχι 1922): Τα παιδιά και τα… κορίτσια

ΕΟΚ 2022 (όχι 1922): Τα παιδιά και τα… κορίτσια

Ντροπή για την ΕΟΚ

Η ΕΟΚ έκανε (τάχα μου) άνοιγμα στις γυναίκες, αλλάζοντας μια άθλια πολιτική χρόνων, της απελθούσας διοικήσεως. Κάπως έτσι είδαμε σε επιτελική θέση την Άννυ Κωνσταντινίδου (θηλυκός Γκάλης, που έλεγαν κι οι παλιότεροι), είδαμε την Εβίνα Μάλτση να γυρίζει όλη την Ελλάδα. Κι είναι αλήθεια πως το χαρήκαμε, αλλά τα θαύματα διαρκούν τρεις μέρες.

Στην Καλαμάτα γίνεται η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΟΚ. Ταυτόχρονα γίνεται η αντίστοιχη φάση, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Θα περίμενε κανείς να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία. Αμ δε.

Δεν θα σταθώ στις συνθήκες, που είναι τραγικές για τα κορίτσια. Η ζέστη είναι αφόρητη και δυσκολεύει τις προσπάθειές τους. Το προσπερνώ. Πάμε στον τρόπο διεξαγωγής, για τον οποίο μοναδική υπεύθυνη είναι η Ομοσπονδία,

Η ΕΟΚ διαχωρίζει αγόρια και κορίτσια

Οι παίδες είχαν και ρεπό μια μέρα και σήμερα γίνονται οι ημιτελικοί. Ο τελικός θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή. Έτσι οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο πήραν μια ανάσα, συγκεντρώθηκαν. Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά της χώρας, στο ίδιο πρωτάθλημα, είναι διαφορετική η αντιμετώπιση της ΕΟΚ.

Τα κορίτσια έπαιξαν χθες (δίχως ρεπό) τους ημιτελικούς και σήμερα (αυτή την ώρα) γίνεται ο τελικός. Τα κορίτσια να «σκοτωθούν» να τελειώνουν Σάββατο, να ησυχάσουμε, ώστε απερίσπαστοι να ασχοληθούμε με τα αγόρια.

Ως δημοσιογράφος που ασχολείται με το σπορ, αλλά κυρίως ως μάνα αθλήτριας, έχω μία απαίτηση: Γνωρίζω ότι ποτέ μια γυναίκα αθλήτρια δεν θα πάρει τα χρήματα, που κερδίζει ο αντίστοιχου επιπέδου άντρας μπασκετμπολίστας. Μου φαίνεται έως και λογικό.

Ίδιες συνθήκες για όλες κι όλους

Απαιτώ όμως από την ΕΟΚ να υπάρχουν ίδιες συνθήκες με όλους κι όλες. Τι σημαίνει αυτό; Πηγαίνει με τσάρτερ η Εθνική Ανδρών; Θα πάει με τσάρτερ κι η Εθνική Γυναικών. Σε πεντάστερο η Εθνική Ανδρών; Σε πεντάστερο κι η αντίστοιχη των Γυναικών. Ρεπό τα αγόρια; Ρεπό και τα κορίτσια. Αυτό σημαίνει ισότητα.

Σέβομαι την Άννυ και την Ελβίνα και θεωρώ ότι έχουν προσφέρει πολλά στο γυναικείο μπάσκετ. Οφείλουν, τώρα από τις νέες θέσεις τους, να σταματήσουν την επί χρόνια ριζωμένη αντίληψη στην ΕΟΚ. Να διαμαρτυρηθούν, να φωνάξουν, να βγουν μπροστά.

Ακόμα και γι’ αυτό το… μηδαμινό, το ρεπό που τα κορίτσια δεν είχαν. Γιατί αν αφήσουν να περάσει αυτό, θα συνεχιστεί η πατριαρχική λογική της Ομοσπονδίας. Και τότε θα έχουν αποτύχει, κάτι που δεν θέλω να συμβεί για κανέναν λόγο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…