Κεντρική NBA Έφυγε από την ζωή ο Μπιλ Ράσελ
NBA

Έφυγε από την ζωή ο Μπιλ Ράσελ

Ράσελ

Το ΝΒΑ και το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του θρύλου των Μπόστον Σέλτικς Μπιλ Ράσελ ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών.

Τo NBA και το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ο Μπίλ Ράσελ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτηση στο Twitter η οικογένεια του. «Έφυγε» έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του.

Ο Ράσελ έγραψε την δική του ιστορία στο NBA, αγωνιζόμενος με τους Μπόστον Σέλτικς από το 1956 μέχρι το 1969 και κατέκτησε 11 πρωταθλήματα. Τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία.

Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1934 στην Λουιζάνα των ΗΠΑ. Πέρασε από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο με το οποίο κατέκτησε δύο φορές το κολεγιακό πρωτάθλημα προτού επιλεχθεί στο νούμερο δύο του draft το 1956.

Εκτός από τα έντεκα πρωταθλήματα που πήρε με τους Σέλτικς, αναδείχθηκε πέντε φορές MVP της χρονιάς και τετράκις πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος.

Ως προπονητής εργάστηκε στους Σέλτικς (1966-1969), τους Σόνικς (1973-1977) και τους Κίνγκς (1987-88). Μάλιστα έγινε ο πρώτος μαύρος τεχνικός στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Βορείου Αμερικής που κατακτά τίτλο.

 

 

 

Ε
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…