Κεντρική Γυναίκες Αποκλειστικό: Το μπάσκετ νίκησε τον πόλεμο στη Ρωσία

Αποκλειστικό: Το μπάσκετ νίκησε τον πόλεμο στη Ρωσία

Στη Ρωσία ο Βόσνιουκ

Η Ναντέζντα Όρενμπουργκ είναι γυναικεία ομάδα από τη Ρωσία. Μια ομάδα με επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Μια ομάδα, που αυτή τη στιγμή γίνεται παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, σε μια εποχή, στην οποία χρειαζόμαστε ειδήσεις, σαν αυτή που καταγράφουμε: Η ρωσική ομάδα προσέλαβε Ουκρανό προπονητή!

Ο λόγος για τον Σεργκέι Βόζνιουκ (Sergey Voznyuk), ο οποίος έγινε γνωστός σε μας από τη συμμετοχή του στο προπονητικό τιμ της Ζενίτ, μαζί με τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο. Ο Σεργκέι μετακινήθηκε στο γυναικείο μπάσκετ κι εν μέσω πολέμου ανέλαβε την ομάδα από τη Ρωσία.

Η… ελληνική ιστορία τής Ναντέζντα

Ο σύλλογος από το Όρενμπουργκ έχει συνδεθεί με το ελληνικό μπάσκετ. Ήταν το κλαμπ που κέρδισε ο Αθηναϊκός στον τελικό και κατέκτησε το ευρωπαϊκό του στέμμα. Στη συνέχεια ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος πήρε τις τύχες της στα χέρια του και την πήρε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όλα αυτά πολύ πριν η Ρωσία μπει στη δίνη του πολέμου με την Ουκρανία.

Για να έλθουμε στο σήμερα, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ουκρανό κόουτς είναι παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονός. Το πληροφορηθήκαμε εδώ και καιρό, αλλά δεν ήταν εύκολο να το διασταυρώσουμε. Αφενός, δεν υπάρχουν πληροφορίες από τη Ρωσία, καθώς υπάρχει εμπάργκο στις ειδήσεις από τη Ρωσία.

Αφετέρου, κι οι ίδιοι οι παράγοντες της ομάδας, με τους οποίους επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε (από τον καιρό που γίνονταν το φάιναλ φορ στο Βελιγράδι, για να καταλάβετε) προτίμησαν να μην δώσουν την παραμικρή πληροφορία. Τους καταλαβαίνουμε, δεν είναι εύκολες ώρες για κανέναν.

Σύμβολο ειρήνης

Ο Σεργκέι μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος προπονητής του πλανήτη. Μπορεί, όμως, να γίνει παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης. Η παρουσία (κι η εργασία) Ουκρανού προπονητή στη Ρωσία είναι ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να φτάσει παντού. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών είναι υποχρέωση, για έναν σύγχρονο κόσμο, στον οποίο δεν μπορεί να δίνουν τα όπλα τη λύση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…